• DOLAR 32.974
  • EURO 35.382
  • ALTIN 2457.111
  • ...
Birçok ülke liderinden İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin vefatına ilişkin  taziye mesajları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve beraberlerindeki 7 yetkilinin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından birçok ülke lideri taziye mesajları iletti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.

"Geçirdiği helikopter kazasında maalesef vefat ettiğini öğrendiğimiz, değerli mevkidaşım, kardeşim, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.                                                                                 

Merhum Reisi ile aynı helikopterde hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı ve diğer kişilere de Allah’tan rahmet diliyorum. 

Başta İran İslam Cumhuriyeti’nin Dinî Lideri Sayın Ali Hamaney olmak üzere, dost ve kardeş İran halkına, hükûmetine, Sayın Reisi’nin ve diğer merhumların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum. 

Görevde olduğu süre boyunca İran halkının ve bölgemizin huzuru için verdiği çabalara bizzat şahitlik eden bir mevkidaşı olarak, Sayın Reisi’yi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. 

Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız."

Irak Başbakanı Şiya el-Sudani de, "Bu trajik kaza sebebiyle İran halkına ve liderlerine desteğimizi sunuyoruz" ifadesini kullandı.

Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani ise, İran hükümetine ve halkına başsağlığı diledi.

Pakistan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin vefatının ardından bir günlük yas ilan etti. Başbakan Shehbaz Sharif, "Kardeş İran'a kendi adıma ve halkım adına en derin üzüntülerimi iletiyorum. Büyük İran milleti bu trajik olayın üstesinden geleneksel cesaretiyle gelecektir" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri de Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın vefatının ardından başsağlığı dileklerini iletti. BAE Emiri Muhammed bin Zayid en-Nehyan, "Bu zor zamanlarda İran halkının yanındayız" açıklamasını yaptı.

Avrupa Konseyi Başkanı Michel, Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın vefatının ardından taziye dileklerini iletti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir