• DOLAR 34.238
  • EURO 37.516
  • ALTIN 2875.983
  • ...
SON DAKİKA
"Bu saldırılarda kaybeden herkes olacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, son zamanlarda İslami STK'lara ve şahsiyetlere yönelik sıkça yapılan saldırıları kınayarak "Bu saldırıyı gerçekleştiren karanlık güçler bölgemizden, insanlarımızın huzurundan ellerini çeksinler." dedi.

Bu saldırganların failleri çok iyi tanınmaktadır
Son dönemlerde bölgede müteddeyin kimlikleriyle bilinen şahsiyetlere, kurumların binalarına, evlerine ve işyerlerine yönelik düzenli, planlı ve örgütlü saldırıların yapıldığına dikkat çeken Özperk, "Bu saldırılar, molotof bombalı, ses bombalı saldırılardır. Aslında bu saldırgaların failleri bellidir. Faili belli olan bu kişiler ya da organizasyonlar bölge insanlarımızca da çok iyi tanınan insanlardır. Bu kişiler adeta geçmişten ibret almayarak yine bu günlerde yaşadığımız bu coğrafya da huzuru baltalamak isteyen kişiler, kurumlar ve organizasyonlardır. Bunlar, adeta suyu bulandırma derdi ve telaşındalar. Dileğimiz sağduyunun galip gelmesi ve bu arada bölgemizde, ülkemizde insan hakları adına faaliyet yürütenlerin seslerini yükselterek bu saldırılara tepki göstermesidir." dedi.

Bu saldırılarda kaybeden herkes olacaktır
Bu saldırganların mensubu olduğu kesimlerin, organizasyonların ve camiaların bu saldırılara bir an önce son vermesi gerektiğini vurgulayan Özperk, "Aksi takdirde kaybeden herkes olacaktır. Çünkü biz bu bölgede yaşadık bunu ve tecrübe ettik. Birilerinin özgürlüğü sadece kendisine istemesi, ötekini ötekileştirmesi, ötekine mahalle baskısını kurması ve bu mahalle baskısını da şiddete dönüştürmesi ki, geçmiş dönemde Hakkari Yüksekova'da ölümle sonuçlanan saldırılarda oldu. Kimsenin kazanacağı birşey değildir bu saldırılar. Kimsenin bir fayda göreceği, kimsenin bir yarar elde edeceği birşey değildir bu. Dolayısıyla eğer özgürlükse, demokrasiyse, kardeşlikse ve barışsa herkes için olmalıdır. Birisinin sadece kendisine özgürlük istemesi ve kendisine dayatması demokrasiye, insan haklarına, vicdana tamamen aykırı bir durumdur." ifadelerini kullandı.

Karanlık güçler bölgemizden ve insanımızdan ellerini çeksinler
"Memur-Sen ailesi olarak, bu karanlık eylemi gerçekleştiren zihniyeti kınıyoruz" diyen Özperk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu karanlık ellerin bölgemizden, insanlarımızın huzurundan ellerini çekmesini istiyoruz. Devlet yetkililerinden de beklentimiz ve talebimiz, bu eylemleri yapan kişilerin bir an önce yakalanması, yargılanması, hak ettiği cezaya uğratılması ve asıl önemlisi de bu tür saldırıların engellenmesidir. Bu anlamda saldırıya uğrayan insanlarımıza ve kurumlarımıza sabırlar, metanetler diliyor ve talep ediyoruz. Bölgedeki tüm siyasi organizasyonlara ve oluşumlara çağrımız, lütfen bu saldırıların son bulması için inisiyatif alalım alın, Sesimizi yükseltelim yükseltin ve elbirliği yapalım. Aksi takdirde hepimiz bu gemide batacağız. Umuyoruz ki, Cizre'de müteddeyin insanların evlerine yapılan silahlı gibi saldırılar son bulur. Ülkemize huzur ve kardeşlik tam anlamıyla hakim olur ve herkes inancını, düşüncesini, fikrini ve dilini hiçbir baskı olmadan, hiçbir kısıtlama ve saldırı olmadan yaşar. Memur-Sen olarak bu saldırılara karşı olduğumuzu belirtmek isterim."(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir