• DOLAR 32.57
  • EURO 35.255
  • ALTIN 2465.917
  • ...
Van’da Gazze için meşaleli yürüyüş düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasında, siyonist rejimin Filistin’e yönelik devam eden saldırıları protesto edildi.

"Gazze’yi Unutma" temalı meşaleli yürüyüş, Kent Park önünde başladı. Türkiye ve Filistin bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce kişi, Maraş Caddesi’nde güzergahından Kent Meydanı’na kadar sloganlar atarak yürüdü. Kent Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Erdemli Nesil Gençlik Kulübü’nün dabke gösterisinin ardından Hayati Beyde, platform adına basın açıklamasını okudu.

225 gündür Gazze’de soykırımın devam ettiğini ve 40 bine yakın şehidin olduğunu hatırlatan Beyde, “Yahudi şiddeti kendisini tekrarlamakla ve  çağa tanıklığımızın en acı sahnelerini içermekle  birlikte;  kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de  soykırım suçu işlemektedir. Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatmakta, başta bölgemiz ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast etmektedir. Gazze’deki direniş, imanın ne büyük bir güç olduğunu bizlere göstermiştir. Batının bizlere sunduğu modern kölelik karşısında sadece Allah’a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğuna bir kez daha şahitlik ediyoruz. 1948 yılından beri toprakları işgale uğramış, Birbirine sabrı tavsiye eden ve cihadı bir şiar olarak benimseyen, teslim olmayı reddeden, şehitler veren, tutsak alınan, evleri bombalanan, en adi işkencelere tabi tutulan Filistin halkına ve o halkın öz evlatlarından neş’et eden kahraman Hamas’a selam olsun. Siyonizme uşaklık etmekte yarışa giren sözüm ona bazıları da Müslüman olan dünya hükumetlerine karşın; onca baskıya rağmen susmayan, vicdan sahibi ve insanlıkta kardeşlerimiz olan, başta Columbia Üniversitesi,  New York Üniversitesi ve Yale Üniversitesi olmak üzere bütün Amerika ve Avrupa’daki duyarlı öğrencileri ve halkları hassaten selamlıyoruz. Gazze halkının evlatları olan ve seçilmiş olarak yönetimde bulunan Hamas hareketinin meşru silahlı gücü İzeddin el-kassam tugaylarına (Hamas’a) Siyonist bir dille terörist diyerek akıl tutulmasından öte cehaletlerini açığa vuran Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nu esefle kınıyoruz.” dedi.

“Gazze’de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var”

Katliam ve soykırıma karşın izzetli bir duruşun olduğunu vurgulayan Beyde, “Kudüs davası biz Müslümanlar için bütün ideolojilerin üstünde bir davadır. Ve bu davaya omuz veren herkes saygı değerdir. Bu minvalde her platformda Hamas’a, Kudüs’e, Mescidi Aksaya ve Gazze’ye destek veren cumhurbaşkanımıza ve içişleri bakanımıza selam olsun. Gazze halkı dünyanın şerefini kurtarmak için varoluş mücadelesi veriyorken, bizlerde bu direnişe destek vermek üzere 7 ayı aşkın bir süredir meydanlardayız. Kardeşlerimizin yalnız olmadığını dualarımızla, sloganlarımızla, açıklamalarımızla ve infaklarımızla bütün dünyaya ilan ediyoruz. Gazze’de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Şurası tartışmasız bir gerçek ki; Aksa Tufanı, İsrail’in yenilmez diye bilinen ordusunu ve istihbaratını yerle bir etti. Dünyanın bütün güçleri bir araya geldiler ama kendilerini Kassam Tugayları olarak tanımlayan bir avuç imanlı yiğidi yenemediler yenemezler de.” şeklinde konuştu.

 “İslâm ümmeti düşmanların sömürgesinden böyle kurtulamaz”

Müslümanların kurtuluş için sessiz kalmaması gerektiğini söyleyen Beyde, sözlerini şöyle tamamladı: “Gazze’de şu anda yüzbinlerce insan, yeterli gıdaya ve suya ulaşamıyor. Evet, ne yazık ki yüz binlerce insan 21. yüzyılda dünyanın gözleri önünde açlık ve susuzluk sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda. Gazze’deki insani krizin hafifletilmesi için şehrin enerji ve temiz su ihtiyacının acil olarak karşılanması gerekiyor. Ayakta kalan sağlık merkezleri başta olmak üzere hayatın pek çok alanında ihtiyaç duyulan yakıtın Gazze’ye girişinin engellenmesi de tedavi hizmetlerinin yanında pek çok insani ihtiyacın karşılanmasının önünde büyük engel teşkil ediyor. Son tahlilde vicdan sahibi dünya devletlerini, yöneticilerini ve halklarını Siyonist rejimim başlattığı Refah operasyonunu durdurmak, Siyonist işgalcilerin Gazze’den çıkmalarını sağlamak üzere harekete geçmelerini bekliyoruz. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalı ve soykırıma son vermelidir. Filistinli mücahit Galip Bergusinin de dediği gibi Herkes her şeyi yapamayabilir ancak herkesin mutlaka daha iyi yapabileceği bir şeyler vardır. “İslâm ümmeti düşmanların sömürgesinden böyle kurtulamaz... Elimizden ne geliyorsa yapalım. Eli kalem tutanlar bu dâvayı yazsın. Hitabeti güçlü olanlar bu dâvayı konuşsun. Herkes bir şey yapsın; ama sakın sessiz kalmayalım! Çünkü sessizlik öldürür.”

Program, yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir