• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
AFAD'tan köy okullarında afet eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Gabar Dağı eteklerinde bulunan Akçay köyü ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimde, afet durumlarında alınacak önlemlere ve güvenli şekilde nasıl davranılması gerektiği konularına ilişkin bilgi verildi.

Öğrencilere afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrasında davranış şekilleri, acil durum çantası hazırlama ve temel ilk yardım bilgilerini de aktaran ekipler, toplumun her kesimine afet bilinci aşılamaya devam ediyor.

 Şırnak AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, "AFAD olarak edindiğimiz afet tecrübelerinden; okul öncesi çocuklarında afet yönetimi, afet bilinci ve farkındalığı yeterli düzeyde olmadığı görülmüştür. Çocukların sadece deprem konusunda daha çok bilgiye sahip oldukları görülmüştür. Çocuklarımızın heyelan ve çığ konusunda yeterli bilgi sahibi olmadıkları görülmektedir. Selin nasıl oluştuğu hakkında bilgileri olduğu ama ne yapmaları gerektiği hakkında bilgi sahibi olmadıkları ortadadır. Çocuk eğitiminde 0-6 yaşın ne kadar önemli olduğunu düşünürsek afet eğitiminin okul öncesinde başlanması gerektiği, mutlaka afet yönetimini, afet bilincini ve afet farkındalığına dair içeriklere aşina olmaları gerekmektedir. Afet esnasında ülkemizin can ve mal kayıplarını en aza indirmek için okul öncesinde çocuklarımıza afet eğitimi mutlaka verilmesi gerekmektedir. Okul öncesinde çocukların okuma yazma bilmediği, oyun oynayarak, yaparak- yaşayarak daha iyi öğrendiği düşünülürse eğitmenlerimiz, çocuklara afet eğitimini deneylerle veya oyunlaştırarak öğretmesinin daha kalıcı olacağı, çocukların afet esnasında ne yapması gerektiğini daha iyi kavrayacağı bilindiğinden; Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak, afet eğitim materyali, yapboz, boyama kitabı gibi bir takım eğlenceli metaryelleri kullanarak çocuklarımızı eğlendirerek bilinçlendirmekteyiz." dedi.

İşlek, Bu kapsamda Gabar Dağı eteklerinde bulunan Akçay köyü ilkokulu öğrencilerine afet farkındalık eğitimlerini çocuklara eğlendirerek ve ödüllendirilerek öğrettiklerini ifade edildi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir