• DOLAR 34.291
  • EURO 37.527
  • ALTIN 2924.647
  • ...
Depremde hayatını kaybedenler için Mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Merkez Ulu Camii'nde Van İl Müftülüğü tarafından depremde hayatını kaybedenler için Mevlit okutuldu. İkindi namazından sonra başlayan ve Kürtçe ve Türkçe mevlidin okunduğu programa Van Valisi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Mevlid-i Şerif'in okunmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas kısa bir konuşma yaptı.

 

Tarih boyunca toplulukların çeşitli musibetlerle imtihana tabi tutulduğunu, depremin de bu musibetlerden biri olduğunu belirten Müftü Arvas, "Bir Müslüman olarak bizler başımıza gelen deprem musibetinden dersler çıkarmalıyız. Karşılaşmış olduğumuz deprem musibetinden alacağımız ilk ders, depremin bir imtihan vesilesi olduğunun bilincine varmaktır. İkinci olarak hangi işle meşgul olursa olsun bir Müslüman bir iş yaptığında onu en iyi şekilde yapmalıdır. Bilimsel veriler, teknik analizler neyi gerektiriyorsa işlerini ona göre dizayn etmelidir. Son olarak ise depremde ölenlerin şehit mertebesinde olduğunu hatırlamak gerekmektedir." dedi.

 

Müftü Arvas, konuşmasının ardından bir daha böylesine büyük musibetlerin yaşanmaması için dua etti. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir