• DOLAR 32.878
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2431.179
  • ...
"Diyanet yöneticilerine her gün etli yemek var" haberine yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Sözcü Gazetesi'nde, "Diyanet Yöneticilerine Her Gün Etli Yemek Var" başlığıyla verilen habere ilişkin açıklama yaptı

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sözcü Gazetesi'nde, "Diyanet Yöneticilerine Her Gün Etli Yemek Var" başlığıyla verilen haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasında fayda mülahaza edilmiştir:

Başkanlığımız yemekhanesinde personelimize verilen öğle yemeği ücretleri Yemek Servisi Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir. Mevcut durumda öğle yemeği maliyeti 100 TL civarında olup, bu rakam piyasa koşullarına göre değişiklik göstermektedir.

Başkanlığımız yemekhanesinde yemek yiyen memurlar için devlet katkısı + memur katkısı alınarak yemek hizmeti verilmektedir. 4/D kapsamında görev yapan daimi işçiler için ise yemek ücretleri günlük net 143.69 TL olarak işçi personele nakit olarak ödenmektedir. Bu itibarla, daimi işçiler kendilerine günlük net olarak ödenen 143.69 TL yemek ücretinin 100 TL'sini yemek hizmeti aldıklarında ödemektedirler.

Görüldüğü üzere, devletin yemek yardımı olarak vermiş olduğu ücretin altında bir rakam işçi personelden tahsil edilmektedir. Bu itibarla, işçilere, üst düzey yöneticilerden daha yüksek fiyata yemek verildiği iddiası, gerçek dışıdır. Nitekim diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki uygulamalarla ilgili mevzuat araştırıldığında haberin ne kadar yanlış ve gerçeklerden uzak olduğu açıkça görülmektedir.

Ayrıca haberde iddia edildiği gibi üst düzey yöneticiler için farklı yemek menüsü hazırlanması da söz konusu olmayıp Başkanlık Merkez Teşkilatındaki tüm personel için tek menü verilmektedir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir