• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Filistin Kızılay’ı: 7 Ekimden şimdiye kadar 15 BİN ÇOCUK ŞEHİD EDİLDİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze’nin kuzeyinde yıkım ve tahribatın yanı sıra açlık ve susuzluk dayanılmaz boyutlara varmışken, soykırımcı terör çetesi Refah kentini hedef almaya başladı.

Diğer bölgelerde saldırılar devam ettiği için enkaz altında binlerce kişi çıkarılamıyor.

Ölü ve yaralı sayısı da gittikçe artıyor.

Filistin Kızılay Teşkilatı yaptığı açıklamada siyonist işgal rejiminin 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne yönelik olarak başlattığı soykırım savaşının başlangıcından bugüne kadar 15 bin çocuğun şehit edildiğini dile getirdi. 

Filistin Kızılay’ı X platformundaki hesabında yayınladığı mesajda, işgal güçlerinin 7 aydan fazla zamandır sürdürdükleri soykırım saldırılarında öldürülen çocuk sayısının 15 bin 103 olduğu ifade edildi. 

Saldırılarında ayrıca 17 bin çocuk anne babasını ya da sadece birini kaybetmek suretiyle yetim veya öksüz durumuna düşürüldü. 

İşgal güçlerinin yedi aydan fazla süredir devam eden soykırım saldırılarında Gazze Şeridi'nde şehit edilenlerin ve kayıpların sayısı ise 45 bini geçti. Bunlardan 35 bin kişi hastane kayıtlarına geçenlerden, yaklaşık on bin kişi de henüz kayıp statüsünde olanlardan oluşuyor. Ancak onların da çoğunluğunun yıkılan binaların enkazı altında kaldığı tahmin ediliyor. 

İşgal güçlerinin şehit ettiklerinin %72'sini kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Sivillerin oranı ise %90'ın üstünde. Yaralananların sayısı ise 80 bine yaklaştı ve onların da büyük çoğunluğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Yaralananlar arasında da sivillerin oranı %90'ı geçiyor.

Siyonist terör çetesi

BİRİ KADIN DÖRT GAZETECİYİ DAHA KATLETTİ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalci rejimin düzenlediği saldırılarda biri kadın 4 gazetecinin daha şehid edildiğini duyurdu.

Ofisten yapılan açıklamaya göre işgalci siyonistlerin saldırıları sonucu, "Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşında biri kadın 4 gazeteci daha şehit oldu."

Açıklamada, Amine Mahmud Hamid adlı kadın gazetecinin, Filistin'de çeşitli medya kuruluşlarında program sunucusu ve basın editörlüğü yaptığına dikkat çekildi.

Böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de katledilen gazetecilerin sayısı 147'ye yükseldi.

İşgalci siyonistler, Gazze'deki soykırım ve katliamların haberlerini engellemek amacıyla gazetecileri aileleri ile birlikte katlediyor.

Terör rejiminin bu konuda sicili oldukça kirli.

İşgalci terör rejimi daha önce işgal altındaki Batı Yaka'nın Cenin mülteci kampına düzenlediği baskında kadın gazeteci Şirin Ebu Akile'yi öldürmüş, yapılan incelemeler sonucunda gazetecinin hedef gözetilerek başından vurulduğu ortaya çıkmıştı. Bu nedenle El Jazeera televizyonu Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) dava açtığını duyurmuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir