• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Muş Müftülüğü aylık mutat toplantısını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Muş İl Kültür Merkezi binasında yapılan toplantı Program Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.Toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, Muş Müftüsü Recep uzun ile İmam Hatipler katıldı.

Diyanet işleri Müdürlüğünden gelen talimatların istişare edileceği belirtilen toplantıda, Müftülük olarak Hizmetin kalitesinin ne şekilde arttırılabileceği hakkında katılımcılardan tavsiyelerin alınacağı söylendi.

Toplantının başında bir açılış konuşması yapan Müftü Recep Uzun, Muş'un il, ilçe köy ve kasabalarda yapılacak çalışmaklarla ilgili değerlendirme yapacaklarını belirtti. Uzun; ''Muş ilimizin mevcut 338 köyü var.Toplamda 858 görevlimiz, il ve ilçeler dahil 98 boş kadromuz bulunmaktadır. 2 ay içerisinde, şu an mevcut boş kadrolarımız için merkezi sistemden atamaları bekliyoruz. Özellikle dağ köylerinde görev yapan arkadaşlarımız başta olmak üzere çok zor şartlarda hizmet yapan imamlarımız var. Yalnız şöyle bir şey var ki, eğer vatandaş fedakarlık yapıp köyüne cami yapmışsa, o halde orada vatandaşa hizmet edecek ve çocuklara ders verecek bir imam atamakta bizim görevimiz'' dedi.

Müftülük olarak bir çok eksiklik ve ihtiyaçlarının da olduğunu sözlerine ekleyen Uzun, özellikle Kur'an Kurslarının ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını kaydetti. Bu konuda resmi kurumlarla irtibat halinde olduklarını ifade eden Uzun, Vali Büyükersoy'un bazı konularda kendilerine yardımcı olacaklarını belirterek, Büyükersoya teşekkür etti.
Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir