• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Kılıçdaroğlu'na Göre Demirtaş Barış Savunucusuymuş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2014 Yılındaki Kobani olaylarında halkı sokaklara çağıran, Yasin Börü ve arkdaşlarının şehit olmasına sebep olan Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP yöneticilerinin yargılandığı davada karar açıklandı. 

Davada Selahattin Demirtaş için istenen ceza 42 yıl olarak açıklanırken tutukluluk halinin devamına karar verildi. 6-8 Ekim davası kapsamında Figen Yüksekdağ ise 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karara ilişkin açıklamada bulunan Eski CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilginç bir çıkışta bulunarak Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca şehit edildiği, onlarca insanın katledildiği 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi olan Demirtaş için "Demokrasi ve barış savunucusudur" dedi. Demirtaş'ı yalnız bırakanlardan olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu hızını alamayarak Demirtaş için "Vatanperver Kürt halkının sevgili Başkanı" ifadesini kullandı.

Demirtaş'ın çağrısıyla başlayan 6-8 Ekim olaylarında neler yaşandı?

HDP Eş Başkanı Salahattin Demirtaş'ın ve HDP'li yöneticilerin çağrılarıyla 6-8 Ekim 2014'te, Kobani'de yaşanan olaylar bahane eden PKK/HDP'liler bölgede başta Diyarbakır'da olmak üzere bölgedeki Müslümanları hedef alarak katletmiş, onlarcasını da yaralamıştı. Ev ve işyerlerinin de yağma ve talan edildiği o günlerde sakallı ve başörtülü olan bütün Müslümanlar hedef haline gelmişti.

Demirtaş'ın "sokağa çıkın" çağrısı üzerine, olayların ve tahribatın en fazla yaşandığı şehirlerin başında gelen Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Van, Şanlıurfa, Batman ve Adana'da gösteri yapan PKK'liler, çok sayıda iş yeri, araç, kamu binası, okul, Kur'an kursu, dershane, dernek ve yurt binasına zarar vermişti.

Diyarbakır'da Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş acımasızca katledildi. Bölgenin diğer illerinde de başta HÜDA PAR olmak üzere İslami kimlikli kişiler ve kurumlar hedef alındı.

6-8 Ekim süreci uzun sürdü ve bu zaman diliminde Bingöl'de Fethi Yalçın ile Cengiz Tiryaki de silahlı saldırı sonuncu şehid oldu. Van'da Latif Şener, Kızıltepe'de Suriyeli Abdullah Muhammed Latif ve bacanağı Suudi Arabistan vatandaşı Fehad İbrahim Elduveric sırf sakallı oldukları ve dindar kimlikleri bilindiği için PKK'liler tarafından katledildiler.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir