• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Saldırılar ile halkın kutsalları çiğnendi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, PKK`nin son zamanlarda İslami STK`lara ve mütedeyyin kişilere yönelik yapılan saldırılar ile Nusaybin-Qamişlo arasında duvar örme çalışmaları hakkında Parti İl Başkanlığı binasında bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada yapılan saldırılar ile kutsalların çiğnendiğine dikkat çekildi.

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, yapılan saldırılar hakkında yaptığı basın açıklamasında, "Kurban Bayramı`nın kutsallığı çiğnenerek, halkın bayram sevinci hiçe sayılarak bayram günlerinde yardım çalışmalarıyla tanınan Mustazaflar Cemiyeti`nin Mersin Şubesi yöneticilerine satırlarla saldırılmış, Diyarbakır`da Mustazaflar Cemiyeti`nin Diyarbakır Şubesinin eski binasına, İlim Der`e ve Yusufi Der`e bomba atılmış, İstanbul`da içinde çocukların bulunduğu işyerleri molotoflarla yakılmaya çalışılmıştır" dedi.

Akman açıklamanın devamında son olarak Şırnak`ın Cizre ilçesinde mütedeyyin olarak bilinen ailelerin evlerine silahla saldırlar yapıldığını hatırlatarak, "Hükümetin ve BDP`nin son zamanlarda İslami STK`lara ve mütedeyyin kişilere yönelik artan saldırılara sessiz kalmaları yeni saldırılara davetiye çıkarmıştır." vurgusunda bulundu

Akman daha sonra basın açıklamasını şöyle sürdürdü: "Düne kadar İslam`a ve İslami değerlere olan düşmanlığını sergilemekten ve saldırmaktan geri durmayan PKK zihniyeti saldırılarına devam etmektedir. Sayısı ve tehlike seviyesi giderek artan taşlı, molotoflu ve bombalı saldırıların hiçbirinin failinin yakalanmaması, derinlerde bir işbirliğinin varlığına işarettir. Müslüman Kürt halkını bir çatışma ortamına çekmeye çalışan bu saldırıların tamamını kınıyoruz ve bu saldırıların son bulmasını bekliyoruz. Halkın can güvenliğini sağlamakla görevli yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye ve failleri yargı önüne çıkarmaya davet ediyoruz. Saldırıya uğrayan kurumlara ve kişilere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Akman açıklamasının devamında Nusaybin ile Qamişlo arasında örülmek istenen duvar hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, "Daha önce Nusaybin İlçe Başkanlığımız bu uygulamaya son verilmesi için basın açıklamasında bulunmuş ve Kaymakamlıkla görüşerek duvar inşaatının durması için girişimlerde bulunmuştu. Müslüman halklar arasındaki kardeşliğin önündeki tüm engel ve sınırlamaların kaldırılmasından yanayız. Bu uygulamaya son verilmesini, var olan mayınların temizlenmesini mayınlı alanların tarıma açılıp halkın hizmetine sunulmasını kardeş halklar arasındaki sınırların kaldırılmasını istiyoruz." İfadelerine yer verdi.

Akman açıklamasının sonunda, HÜDA PAR`ın daima mazlum halkın yanında olduğu ve halkla beraber daha özgür bir dünya için çalışacaklarını belirtti.
 
(İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir