• DOLAR 32.867
  • EURO 35.161
  • ALTIN 2430.399
  • ...
Siirt'te DEM Parti'den skandal karar: 4-6 yaş Kur'an kursu kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DEM Partisi'nin, Kur'an kurslarının halkın gözünde ne kadar değerli olduğunu bilmesine rağmen taziye evi bahanesiyle bu kararı alması, parti yönetiminin inançlara ve değerlere saygı duymadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Mahallede taziye evi eksikliği olmadığı gibi, mahalle sakinlerinin de böyle bir talebi bulunmuyor.

Siirt Merkez Ulus Mahallesi'nde 10 yıllığına Siirt İl Müftülüğüne tahsis edilen 4-6 yaş Kur'an kursunun kapatılarak taziye evine dönüştürülmek istenmesi, Siirt Belediye Meclisi'nin Mayıs 2024 toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Bu karar, mahalle sakinleri tarafından büyük bir öfkeyle karşılandı.

"Burada Kur'an kelamı öğretiliyor, başka bir şey değil"

Hanım Kaylı

Kur'an kursunun kapatılıp taziye evine dönüştürülmesini istemediğini ifade eden Hanım Kaylı, "Biz burada Kur'an okumak istiyoruz. Gelinlerim, kızlarım, erkek çocuklarım var ve burada okumalarını, İslam dinini öğrenmelerini istiyorum. Burada Kur'an kelamı öğretiliyor, başka bir şey değil. Biz herkesin Kur'an'a, Peygambere sarılmasını istiyoruz. Biz medreselere, Kur'an okunan yerlere koşuyoruz. Çünkü biz Kur'an'ı istiyoruz. Kur'an kursunun mahallemizde bulunmasını çok istiyoruz. Rica ediyoruz, Allah için, Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in hatırı için Kur'an kursunu kapatmayın." çağrısında bulundu.

Mahalle sakinlerinin özellikle çocuklarının ve kendilerinin Kur'an öğrenmeye ve okumaya büyük ihtiyaç duyduklarını ifade eden Kaylı, Kur'an okumalarının kötü bir şey olmadığını, aksine Allah'ın, İslam'ın ve Kur'an'ın talibi olarak bunu yapmaları gerektiğini kaydetti.

"Mahalle sakinleri ve çocuklar Kur'an öğrenmeye büyük ihtiyaç duyuyor"

Kaylı, "Biz burada Kur'an okumak istiyoruz. Geri kalmışız, cahiliz ve bu yüzden Kur'an öğrenmeye çok istekliyiz. Ancak, burada Kur'an okumamızı istemiyorlar. Oysa ki burada kötü bir şey yapılmıyor; Allah'ın, İslam'ın, Kur'an'ın talibiysek Kur'an okumalıyız. Şu an burası boş ve kapalı, kime faydası var? Mahallede zaten bir taziye evi var ve mahalleli orada taziyelerini yapıyor. Ancak, kızlarımız, çocuklarımız ve büyüklerimiz burada Kur'an okuyor. Eğer imza gerekiyorsa ya da başka bir şey gerekiyorsa yaparız. Bütün mahalleli olarak, Kur'an kursunu kapatmak isteyenin kapısına dayanacağız, ama Kur'an kursunu kapatmayın." dedi.

"Biz çocuklarımızın Allah ve Peygamber sevgisiyle büyümesini istiyoruz"

Rabia Kaylı

Çocuklarıyla birlikte Kur'an kursuna giden ve Kur'an kursunun kapanmasını istemeyen Rabia Kaylı, şunları ifade etti:

"Çocuklarımız burada Kur'an okuyor. Mahallede uzun yıllardır zaten taziye evi var. Diğer Kur'an kursları bu mahalleye uzak. Burada hiç Kur'an kursu yok; bir ihtiyaçtır. Çocuklarımızın yanlış yönlere gitmemeleri için bu yer önemli. Biz çocuklarımızın Allah ve Peygamber sevgisiyle büyümesini istiyoruz. Bu Kur'an kursu huzur dolu bir yerdir. Çocuklarımız içeride oyun oynuyor, Kur'an okuyor, bir şeyler öğreniyorlar. Yani biz kapanmasını istemiyoruz. Zaten mahallede birkaç taziye evi var. Kur'an kursunun neden kapatıldığını, sebebini sorgulamak gerekiyor. Kim ne istiyor bu Kur'an kursundan? Yetkililere sesleniyoruz, nereye başvurmak gerekiyorsa biz gideriz ama kapatılmasını istemiyoruz." çağrısında bulundu (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir