• DOLAR 32.831
  • EURO 35.253
  • ALTIN 2453.481
  • ...
Ortaokul öğrencilerinden yıl sonu sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Vatan Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "3'üncü gelenekse yıl sonu sergisi" açıldı. Okulun görsel sanat öğretmeni Abdulaziz Özdemir  öncülüğünde öğrencilerin tarafından hazırlanan resim, akrilik, karakalem ve tablo çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Yıl sonu sergi açılışı sonrası konuşan Cizre Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, yıl sonunun yaklaşması nedeniyle okullarda bu anlamda çalışmaların yoğunluklu şekilde devam ettiğini söyledi. Yıl boyunca çocukların yaptığı çalışmaların bir fotoğrafı bugün ortaya çıktığını belirten İke, emeği geçen çocuklara v eöğretmenlere teşekkür etti.

Okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler açılışın ardından sergi alanını gezdi. Görsel sanat öğretmenleri Abdulaziz Özdemir ise, "Bu okulda dördüncü yılım, her yıl sene sonu sergisi yapıyoruz. Bu sene 3'cüsünü düzenledik. Sanatın gücünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Öğrencilerimiz özveri ile çalışıp yılsonuna çok güzel eserler çıkardılar. Öğrencilerimiz aynı zamanda güzel sanatlar lisesine hazırlanıyorlar. Bu öğrencilerimizin de çok güzel eserleri var. Yıl sonu sergimize yoğun bir ilgi var. Katılan herkese çok teşekkür ediyor, sergimize hoş geldiniz diyorum." ifadesini kullandı.

öğrencilerden Melike Kara, "Resim yapmak için çok uğraştım. İlk başlarda yapamayacağım diye çok korkuyordum ama sağolsun abdulaziz hocam beni destekledi. Bu şekilde resimlerimi yapabildim. Hedefim güzel sanatlar lisesini kazanmak." diye konuştu.  

Hem resim yaptığını hem de sınavlara hazırlandığını belirten Helin Hüseyin, resim yapmaktan keyif duyduğunu söyledi. Neşenur Yiğit ise,  "Bugün okulda sergimiz vardı, resimlerimin burada sergilenmesi beni çok mutlu etti. Güzel sanatlar lisesi benim tek hayalim, kazanmayı çok istiyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir