• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
KONYA - Konya Perakende Güven Endeksi ile Türkiye'nin ilk yerel güven endeksini yayımlayan Konya Ticaret Odası (KTO) iki yeni endeksi daha yayınlayacak. Konya ekonomisinin aylık verilerinin yayınlandığı Konya İli Ekonomik Göstergeler Bülteni'nde Kasım ayından itibaren "Hizmetler Sektörü Güven Endeksi" ve "İnşaat Sektörü Güven Endeksi" yer alacak.


KTO Başkanı Selçuk Öztürk, "Şehrimizle ilgili geçmiş dönemlerde yaşadığımız en büyük eksiklerden biri ekonomik verilere ulaşamama konusunda yaşadığımız sıkıntılardı. Bu sorunun çözümü amacıyla Oda olarak 'Konya İli Ekonomik Göstergeleri Bülteni' başlığı altında Konya Perakende Güven Endeksi (KOPE), Konya İstihdam İzleme Bülteni ve Konya Dış Ticaret Bülteni olmak üzere düzenli olarak üç çalışmayı yayımladık. 21 aydır yayımladığımız bu çalışmaya ilave olarak iki endeksin daha yayınlanması için hazırlıklarımızı tamamladık. Kasım ayından itibaren Konya İnşaat Sektörü ve Konya Hizmetler Sektörü güven endekslerini yayınlayacağız." ifadelerini kullandı.


Perakende, inşaat ve hizmet sektörleri güven endeksleri ile Konya'nın ekonomik gelişimini aylık olarak takip edebileceğini belirten Öztürk, "Hizmetler Sektörü ve İnşaat Sektörü Güven Endeksleri kapsamında yapılacak anketler ile perakende sektöründe olduğu gibi, Konya'da hizmetler ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaları, Türkiye genelindeki firmalar ve AB'ye üye ülkelerdeki firmalarla karşılaştırmak mümkün olacaktır." dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)