• DOLAR 32.673
  • EURO 35.416
  • ALTIN 2504.895
  • ...
Slovakya Başbakanına suikast girişimi: Saldırgan hakkında ne biliniyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saldırgan olduğundan şüphelenilen bir kişi olay yerinde yakalandı ancak yetkililer şüphelinin kimliğini açıklamadı. Yerel medyada yer alan ancak henüz doğrulanmayan bilgilere göre şüpheli 71 yaşında bir yazar ve siyasi aktivist.

Şüphelinin oğlu şoke olduğunu belirtti. Yerel basına verdiği demeçte, "Babamın ne amaçladığı, ne planladığı ve bunun neden olduğu hakkında kesinlikle hiçbir fikrim yok" dedi. Başbakan'la nefret dolu bir ilişkisi olup olmadığı sorulduğunda şöyle cevap verdi:

"Size şunu söyleyeyim, ona oy vermedi. Bu konuda söyleyebileceğim tek şey bu."

Oğlu ayrıca, babasının kendisine politikacıya saldırı veya öldürülmesi planından bahsetmediğini kaydetti. Babasının psikolojik tedavi gördüğünü de yalanladı. Komşuları ve kendisini tanıyan diğer kişiler de yaşananlara 'inanamadıklarını' aktardı.

Cintula'nın roman ve şiir yazdığı, edebiyat düşkünü olduğu yerel basında yazıldı. Ancak herhangi bir siyasi gruba üyeliği hakkında net bir detay yok.

Suikast girişiminin ardından Slovakya'da siyasiler arasında tartışma ve karşılıklı suçlamalar yaşanıyor. Slovak basının, saldırının faili olduğu iddia edilen 71 yaşındaki kişinin, yazar ve aynı zamanda Slovakya yazarlar Birliği üyesi Juraj Cintura olduğunu duyurdu. Cintura bir kesim tarafından solcu ve liberal olarak tanımlanırken, bir kesim tarafından da neo nazi bir hareketin bir zamanlar üyesi olmakla suçlanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir