• DOLAR 32.579
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2457.094
  • ...
Tarihte bugün: 16 Mayıs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1535: Deniz savaşlarında elde ettiği zaferlerle Osmanlı tarihinde efsaneleşen ve Akdeniz’in bir Osmanlı Denizi olması yolunda büyük payı olan Barbaros Hayrettin Paşa, Haçlı Donanması’na karşı zafer kazandı.

 

1905: Mütefekkir ve şair Necip Fazıl Kısakürek doğdu.

 

1950: Yıllardan beridir zorla Türkçe okutulmaya çalışılan Ezan-ı Muhammedi’nin tekrar asli lafızlarıyla Arapça okunması Meclis tarafından serbest bırakıldı. Yıllarca devam eden Türkçe Ezan zulmünün etkisi ve tartışmaları ise halâ sürmektedir.

 

1952: Sürgüne gönderilmiş olan Osmanlı Hanedanı’nın, sadece kadın üyelerinin Türkiye’ye girebilmelerini öngören kanun, kabul edildi.

 

1957: IBM’in (AyBiEm’in) yeni geliştirdiği bilgisayarın ağırlığı 21 tondu ve bir tiyatro sahnesine ancak sığabiliyordu.

 

1977: Merkez Bankası’nın çekleri Japonya ve İsviçre’deki bazı bankalar tarafından karşılığı olmadığı gerekçesiyle ödenmedi.

 

1996: DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, örtülü ödenekle ilgili açıklamada bulunamayacağını ve bunun bir devlet sırrı olduğunu söyledi.

 

2012: Meclis’teki yeni anayasa görüşmeleri devam ederken gündeme ilginç bir konu geldi. BDP, yeni anayasada ‘eşcinsel evliliği’ne izin verilmesini teklif etti.

BDP’nin böyle bir talepte bulunması ve CHP’nin de bunu desteklemesi kamuoyunda tepkilere neden oldu.

 

2013: Devlet Memurları Kanunu’nda yapılan değişiklikle, 28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanlara, yeniden göreve atanma imkânı sağlandı.

 

2015: İşgalci Siyonistlerin, Gazze’ye yönelik saldırılarında sergilediği vahşet ile ilgili yeni itiraflar geldi. ‘Sessizliği Kırmak’ adlı insan hakları örgütü, 60’tan fazla işgal askerinin kan donduran ifadelerini yayınladı.

Bir Siyonist asker, “mahallelerde 200 metre mesafe içinde gördüğünüz her şeyi izin beklemeden derhal öldürün, diye talimat aldık” derken bir diğeri ise: “Mora boyanmış bir ev gördüm. Beni rahatsız ettiğine karar verdim. Komutanıma ‘ateş edebilir miyim’ diye sordum. ‘Tabii ki’ diye yanıt aldım. Vurdum ev yerle bir oldu. Kimsenin umurunda değildi” demişti.

Siyonist israil’in, Gazze’ye 7 Temmuz 2014’de başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında; 2 binden fazla kişi katledilmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

 

2016: Kolombiya’nın Uraba bölgesinde, piyasa değeri 250 milyon dolar olan 8 ton kokain ele geçirildi. Kolombiya polisi, tarihinin en büyük kokain operasyonunu gerçekleştirdiğini açıkladı.

 

2018: ABD'nin Kudüs'teki büyükelçilik binasını Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinli Müslümanlara yönelik siyonistlerin saldırıları sonucu 55 kişi şehit oldu.

 

2019: Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi gören Salih Mirzabeyoğlu tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir