• DOLAR 32.886
  • EURO 35.28
  • ALTIN 2455.4
  • ...
ABD Büyükelçiliği önünde Nekbe günü nedeniyle 2 gün sürecek oturma eylemi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen eylemde, ABD Büyükelçiliği önünde toplanan Kudüs sevdalısı halk, Nekbe'nin sona ermesini ve Filistin'in özgürlüğe kavuşmasını dile getirerek, işgalci siyonistlerin insanlık tarihindeki en büyük felaketlerden biri olduğunu belirtti. 

Eylemde Türkçe ve İngilizce "Nekbe bitecek, Filistin özgür olacak" yazılı pankartları açıldı, "Kanlı ellerinizi Gazze'den çekin", "Gazze'deki soykırımın ortağı ABD ve İngiltere" yazılı dövizler taşındı.

Ankara Filistin Dayanışma Platform sözcüsü Aziz Oğuzhan Karaman, siyonist işgalcilerin insanlığın başına gelmiş en büyük felaketlerden biri olduğunu belirterek, "Bugün Nekbe'nin yıl dönümü. Nekbe büyük felaket demek. Çünkü israil insanlığın başına gelen en büyük felaketlerden birisidir. 14 Mayıs 1948 yılında israil kurulduktan bir gün sonra 15 Mayıs Filistin ve dostları tarafından Nekbe günü olarak anılıyor. Bizde bu Nekbe gününe vurgu yapmak ve dikkat çekmek amacıyla sivil toplum kuruluşları olarak Amerika Büyükelçiliği önünde iki gün boyunca oturma eylemi kararını aldık." dedi.

Eylemin ABD Büyükelçiliği önünde olmasının nedeniyle ilgili de bilgi veren Karaman, "Amerika Büyükelçiliği önünde olmasının gerekçelerinden bir tanesi yaklaşık bir aydır Amerika kampüslerinde üniversite öğrencileri gençler Gazze'deki soykırıma karşı Filistinlilerle dayanışma amaçlı oturma çadır eylemi yapıyor. Bu eylem, dünyada kampüslerde gittikçe büyüyor. İtalya, İspanya, Londra'ya yansıdı. Türkiye'nin birçok üniversitelerinde kampüslerinde Amerika'daki etkinliklerle dayanışma amacıyla gençler de organizeler yaptılar. Bizde sivil toplum kuruluşları olarak kampüslerde olan bu eylemi sürecine dayanışma sürecine bizde Amerika Büyükelçiliği önünde destek vermek amacıyla iki gün burada oturma eylemi yapacağız. Hem Nekbe gününe vurgu yapmak hem de Amerika'daki kampüslerdeki gençlere destek vermek amacıyla eylem kararı aldık." ifadelerine yer verdi. 

Oturma eylemi, yarın da 15.00-20.00 saatleri arasında sürdürülecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir