• DOLAR 32.677
  • EURO 35.189
  • ALTIN 2448.062
  • ...
Heniyye: Yaşlılar ölür, gençler unutur sözü sonsuza kadar bitmiştir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cafer Selçuk

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Nekbe'nin yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Bugün, Siyonist çetelerin güvenli köy ve şehirlerinde saldırıp silah zoruyla, katliam dehşetiyle babalarımızın, dedelerimizin yaşadığı, Filistin Nekbe'sinin 76. yıl dönümü.

Allah'ın izniyle kurtuluş ve bağımsızlığın başlangıcı olan milletimiz Mescid-i Aksa'da mücadele ederken, kahramanlarımız işgalcinin burnunu toprağa gömerek onun yok oluşunu teyit ederken bu yıl dönümü yanımızdan geçiyor. Bizim topraklarımız Kur'an'da kaçınılmaz ve tarihi bir gerçektir ve toprağı olmayan bir halk için halksız toprak yalanı ya da yaşlılar ölür, gençler unutur sözü sonsuza kadar bitmiştir.

Filistin halkını yok edecek ve kutsal davalarını sona erdirecek bir felaket olmasını istediler.  Filistin davası halkımızın, milletimizin ve dünyanın özgür insanlarının bilincinde mevcut ve güçlüdür. Felaket ve sığınma yılları tarafından gölgede bırakılmamıştır ve bu nedenle halkımız, onun sonraki nesilleri bu bayrağı her zaman ve her yerde taşımaktadır.

Halkımızın uğradığı felaketten 76 yıl sonra, dünyanın özgür insanları “Filistin'e Özgürlük, ÖZGÜR, ÖZGÜR FİLİSTİN” büyük çağrısını haykırırken işgalciler hâlâ terör ve varoluş tehdidi altında yaşıyor ve vahşice hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Halkımız tüm komplolardan vazgeçmiş, tüm kurnaz ve kötü planlardan vazgeçmiş, her yerde  kararlı kalmıştır. Kudüs halkı Mescid-i Aksa'da konuşlanarak Kudüs'ün eteklerinde kararlılıkla ayakta kılmıştır. 76 yıldır tüm Yahudileştirme girişimlerine rağmen halkımız 48 yıldır şehirlerinde ve köylerinde direndi ve asimile etme ve kuşatma girişimlerine rağmen kimliğiyle ve bilgisiyle Kuzey Batı'da dimdik ayakta kaldı ve direndi.

Tarihte benzeri görülmemiş bir sahneyle karşı karşıyayız; Amerika, Avrupa, Avustralya, Japonya ve diğer ülkelerdeki öğrenciler Filistin davasını desteklemek ve Gazze'deki halkımızla dayanışma içinde gaspçı varlıkla yüzleşmek ve Filistin davasını benimsemek için hareket ediyor. İşgal altındaki Filistin topraklarında halkımızın özgürlük ve bağımsızlık talepleri ve Gazze'deki halkımızın maruz kaldığı soykırım savaşının sona erdirilmesi, bu yapıya silah ihracatının durdurulması ve üniversitelerinin bu alana yatırım yapmayı bırakması talep edilmektedir.

Tüm hareketlerde dünya gençliği için bir simge haline gelen Gazze'dir. Siyonist anlatıyı çökerten, işgalcileri ve onun kanlı doğası hakkındaki gerçeği ortaya çıkaran da Gazze'dir.

Milleti, Filistin etrafında yeniden birleştiren, direniş ekseninde cephe birliğini somutlaştıran, tüm bastırılmış duyguları serbest bırakan, tarihin yeniden yazılması ve siyasi coğrafya haritalarının çizilmesi için geniş bir ufuk veren Gazze'dir.

Gazze'deki halkımızın, erkeklerinin, kadınlarının ve çocuklarının, şehitlerinin, yaralılarının, tutsaklarının, çadırlarının, açlık ve acı karşısındaki sabrının, tarla ve baltalardaki kahramanlarının yaptığı direniş ve mücadeleyle büyül değişiklikler bunlar. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir