• DOLAR 32.697
  • EURO 35.168
  • ALTIN 2445.739
  • ...
Van Sağlıklı Hayat Merkezleri vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İpekyolu, Tuşba ve Erciş’te açılan sağlıklı hayat merkezleriyle her yıl binlerce vatandaş, sağlıklı yaşama adım atıyor. Van’da 2019 yılından itibaren hizmet veren merkezlerde; kanser taramaları başta olmak üzere, beslenme, çocuk gelişimi, ruh sağlığı, koruyucu ağız, bebek dostu, gebe sağlığı ve SMA testleri gibi birçok alanda ücretsiz sağlık hizmeti sunuluyor.

Aile Sağlığı Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak başvurulan merkezlerde, belirli testlerden geçen vatandaşlar tedavi için gerekli yönlendirmeleri alıyor. Ayrıca merkezlere başvuranlar uzman eğitmenler eşliğinde haftanın 2 günü spor yapabiliyor.

Kanser taramalarına vurgu yapan İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Zübeyde Kul, İpekyolu, Tuşba ve Erciş ilçelerinde kurulan sağlıklı hayat merkezlerinin vatandaşların yaşam kalitesini arttırdığını belirtti.

“Kadınlarımızın hayatını kurtarmaya çalışıyoruz”

Yapılan kanser taramalarıyla kadınların hayatına dokunduklarını ifade eden Dr. Kul, “İpekyolu Sağlıklı Hayat Merkezinde 4 psikoloğumuz, 3 sosyal çalışmacımız, 2 diyetisyenimiz ve bir çocuk gelişimi uzmanımız bulunmaktadır. Randevu usulüyle çalışıyoruz ama randevu almaları zor değil. Aile hekimleri tarafından vatandaşlarımız bize yönlendiriliyor ya da hastaneden bize yönlendirilebiliyorlar. KETEM taramaları yapıyoruz. KETEM taraması kanser taramasıdır. 8 kadından 1’i sağlıklı olduğu halde ileride meme kanseri olacaktır. Bu çok önemli ve büyük bir rakamdır. Biz bunu erken yakalamaya ve kadınlarımızın hayatını kurtarmaya çalışıyoruz. Aile hekimlerimiz hastalarını arayarak Aile Sağlığı Merkezinde topluyorlar. Bu hastaları merkezimize taşıyoruz. Buradaki gerekli taramalarını yaparak, bulundukları yere geri bırakıyoruz.” dedi.

 İpekyolu Sağlık Hayat Merkezinde destekleyici tedavilerini sürdüren vatandaşlar ise verilen hizmetten ücretsiz şekilde yararlandıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir