• DOLAR 32.618
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2436.562
  • ...
Umut Kervanı Vakfı 1. Bölge toplantısı Bursa'da gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Vakfı 1. Bölge bünyesinde faaliyet gösteren illerin il başkanlarının dahil olduğu toplantı münasebetiyle Bursa'ya gelen Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ve Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Bursa Umut Kervanını ziyaret etti.

"Yurt içinde önceliğimiz deprem bölgesidir"

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kurtaran, "Umut Kervanı olarak yoğun bir Ramazan programından çıktık. Kurban Bayramı için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Özellikle hayırseverlerimizin kurban vekâletlerini yerine getirmek için hem de kurbanlıkların alımı, kesimi ve dağıtımıyla alakalı hazırlıklarımızı yapıyoruz. Birçok yerde hazırlıklarımızı tamamladık. Yurt içi çalışmalarımızda deprem bölgesi başta geliyor. Yurt dışında da hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız. 2024 yılında 22 ülkede kurban çalışması yapacağız. Kurban vekaleti verecek olan hayırseverlerimizin kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız." dedi.

"On binlerce ihtiyaç sahibi aile var"

Kesilecek olan kurbanlıkların etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması noktasında ciddi bir şekilde alt yapı oluşturduklarını belirten Kurtaran, "Ülkemizde de bizleri bekleyen on binlerce ihtiyaç sahibi aile var. Bunların hepsi tespit ettiğimiz ailelerdir. İnşallah yardımlarımızı ulaştıracağız. İslam coğrafyasında Afganistan, Bangladeş, Arakan, Yemen ve Afrika'nın on beş ülkesinde alt yapımızı oluşturduk. Bizi bekleyen ve bizden beklentileri olan kardeşlerimiz vardır. İnşallah onlara umut olarak kurbanlarımız oralarda keseceğiz. Hazırlıklarımız bitme aşamasına geldi." diye belirtti.

"Umut Kervanı olarak hayırseverlerin kurbanlarına talibiz"

Bursa'da birinci bölge toplantılarını yaptıklarını söyleyen Kurtaran, "Toplantımızda özellikle kurbanlıkların alımı, kesimhanelerin hijyen bir ortamda hazırlanması ve kurban etlerinin dağıtılmasıyla ilgili konuları konuştuk. Yurt dışına gidecek olan temsilcilerimiz de vardır. Yurt dışında kurbanları kendimiz keseceğiz ve dağıtımını yapacağız. Hayırseverlere sesleniyorum. Umut Kervanı olarak hayırseverlerin kurbanlarına talibiz. Kurbanlarınızı Umut Kervanı aracılığıyla gönül rahatlığıyla istedikleri ülkede kestirebilirler. Bizler de köprü vazifesiyle kurbanları muhtaçlara ulaştıracağız." diye konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir