• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Diyanet İşleri Dairesi Başkanı, Siirt'te Kurban kesimi ve yaz Kur'an kursları toplantısına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı 2. Atama Dairesi Başkanı Uğur Yılmaz, Siirt'te düzenlenen "2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" ile "2024 Yılı Yaz Kur'an Kursu Eğitim Semineri"ne katıldı.

Toplantı, Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal'ın açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti.

Müftü Pinal, konuşmasında din görevlilerinin çabalarıyla 2024 yılında vekaletle kurban kesim organizasyonunda kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma duygularını ileri seviyeye taşıyacaklarını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2. Atama Dairesi Başkanı Uğur Yılmaz ise vekaletle kurban kesim organizasyonunun önemini vurgulayarak, geçmişten günümüze yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, kurbanın Allah'a yakın olmaya ve O'nun rızasını kazanmaya vesile bir ibadet olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2023 yılında gerçekleştirilen kurban kesimleri ve dağıtılan et miktarını paylaşarak, 2024 yılında bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yılmaz ayrıca, 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursu eğitimleri hakkında da bilgi verdi ve çocukların vatana, millete, İslam'a ve insanlığa faydalı bireyler olmaları için yaz döneminde yapılacak kurslara önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Programa Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Batman Müftü Yardımcısı, Siirt İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve Din Görevlileri de katıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir