• DOLAR 32.578
  • EURO 35.287
  • ALTIN 2469.331
  • ...
Ermenistan'da başbakanın istifasını isteyen 38 protestocu daha tutuklandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ermenistan İçişleri Bakanlığı, başkent Erivan'da Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını isteyerek gösteri yapan 38 kişinin daha tutuklandığını açıkladı.

Ermenistan polisi, iki ülke arasında onlarca yıldır devam eden anlaşmazlığı sona erdirmek için yürütülen barış görüşmeleri kapsamında Azerbaycan'a "toprak verilmesini" protesto etmek amacıyla dün başkent Erivan'da ana yolları kapatmaya çalışan 151 göstericiyi gözaltına aldı.

Daha önce polis 88 kişiyi gözaltına almış, bu kişilerin emirlere "uymayı reddettikleri" için tutuklandıkları belirtilmişti.

Protestocular daha önce de Ermenistan'ı Gürcistan'a bağlayan kuzey ve güney Ermenistan arasındaki ana yollar da dahil olmak üzere önemli yolları kapatmıştı.

Bakü ile barış anlaşması arayışında olan Ermenistan hükümeti, 1990'larda ordusu tarafından ele geçirilen sınır köylerini geri vermeyi kabul etti.

Ermenistan'da bazı kesimler bu kararı "gereksiz bir taviz" olarak nitelendirdi ve başta 9 Mayıs'ta Tavuş bölgesinde düzenlenen ve on binlerce kişinin Erivan'da toplanmasıyla son bulan gösteri olmak üzere haftalarca süren kitlesel protestolar düzenlendi.

Ermenistan ve Azerbaycan, Dağlık Karabağ bölgesini kontrol etmek için 1990'larda ve 2020'de iki kez savaştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir