• DOLAR 32.881
  • EURO 35.252
  • ALTIN 2461.645
  • ...
Mukaddes topraklara giden hacı adayları duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutsal topraklara gitmek için yıllarca beklediklerini ifade eden hacı adayları duygularını İLKHA’ya aktararak, mukaddes topraklara varınca Ümmet-i Muhammed’in selamete kavuşması ve Filistin’deki katliamların son bulması için çokça dua edeceklerini dile getirdi.

159 kişiden oluşan 3’üncü kafile Mardin’den dualar eşliğinde uğurlandı.

"Çok şükür şu ana kadar herhangi bir problem çıkmadı"

Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen

Giden kafile hakkında bilgi aktaran Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen, "Bugün Mardin olarak kutsal topraklara Allah’ın izniyle 3’üncü kafilemizi uğurluyoruz. 1’ini kafilemizi Cuma günü 2’nci kafilemizi de cumartesi günü gönderdik. Son olarak 3’üncü kafilemizi uğurluyoruz inşallah. 3’üncü kafilemizde 153 hacı adayımız var. 6 kişi de görevli olarak gitmektedir. Hacı adaylarımız ilk önce Medine’ye gidecekler. Medine-i Münevvere’de 3 gün kaldıktan ve manevi gıdayı aldıktan sonra inşallah Mekke-i Mükerreme’ye yol alacaklardır. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir problem çıkmadı." şeklinde aktardı.

"Uçağa bindiğimizde ilk durağımız Medine-i Münevvere olacaktır inşallah"

Beşir Değer

Hacı adaylarından Beşir Değer, kutsal topraklarda yerine getireceği görev ibadetleri hakkında konuşarak, "Şırnak’ın Silopi ilçesinden kutsal topraklara gitmek için dünden beri havaalanına geldim. Allah yar ve yardımcımız olsun. Uçağa bindiğimizde ilk durağımız Medine-i Münevvere olacaktır inşallah. 8 gün orada kalacağım inşallah. Daha sonra Arafat Dağın’a gittikten sonra şeytanı taşlamak için Mina’ya gideceğiz. Mina’dan sonra ise Safa-Merve Tepeleri’ne gidip yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Safa-Merve Tepeleri görevinden sonra da saçımızı tıraş ediyoruz. İhram elbisesini giyindikten sonra konaklamaya gideceğiz.” şeklinde ifade etti.

“Kutsal topraklara gidip de Filistin’e nasıl dua etmeyeyim ki?”

Filistin’de yaşanılan soykırımın son bulması ve işgal rejiminin yok olması için çokça dua edeceğini belirten Değer, "Kutsal topraklara gidip de Filistin’e nasıl dua etmeyeyim ki? Yüce Allah Filistin-Gazze halkına zulmedenleri yok etsin inşallah. Filistin halkı çok iyi bir Müslüman devletidir. Ancak siyonistler orayı harap etmiş durumda. Her gün katliam oluyor. Yüce Allah onların yanında bırakmasın inşallah." dedi.

"İslam âleminde zulümlerin bitmesi, huzur ve refahın gelmesini Yüce Allah nasip etsin"

Ali Ateş

Bu haccın tüm İslam âleminde zulümlerin bitmesi, huzur ve refahın gelmesine vesile olmasını dileyen Ali Ateş, "Mukaddes topraklara gitmek için Cizre’den geliyorum. Yüce Allah hacca gitmeyi bizlere nasip etti çok şükür. Allah’ın izniyle yola çıkacağız inşallah. Tüm giden hacı adaylarının haccını Yüce Allah kabul etsin. Bu vesileyle tüm İslam âleminde zulümlerin bitmesi, huzur ve refahın gelmesini Yüce Allah nasip etsin. 6 yıla yakındır ismimin çıkmasını bekledim. Bu yıl çıktı. Ben tek başıma yola çıkacağım inşallah. Allah herkese nasip etsin. Orda tüm Ümmeti-i Muhammed’e dua edeceğiz." şeklinde konuştu.

“Bu duygu anlatılmaz, ancak yaşanılması lazım”

Ramazan Aksoy

Hac adayları arasında isminin çıkması için 16 yıldır beklediğini ifade eden Ramazan Aksoy, "Daha önce de kutsal topraklara gitmek nasip oldu. Bu yıl da eşimle beraber gidiyoruz. En son ismimin çıkmasını 16 yıldır bekliyordum. Eşim ise 8 yıldır bekliyordu. Bu duygu anlatılmaz, ancak yaşanılması lazım. Rabbim bizleri yolunda ıslah etsin. Mukaddes topraklara varınca baba-anamızdan sonra ilk duamızı İslam âleminde katliamlara maruz kalan devletler için dua edeceğiz. Şu an duygularımı anlatmada kifayetsiz kalıyor. Heyecan ve mutluluktan bedenim titriyor.” ifadelerini aktardı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir