• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Afganistan'daki sel mağdurlarına ilk dış yardım Katar'dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baghlan vilayetindeki sel mağdurlarına yardım ulaştırmak üzere Katar'dan kalkan uçaklar, Mezar-ı Şerif Havaalanına iniş yaparak çeşitli kalemleri içeren ilk yardım sevkiyatı Afganistan İslam Emirliği yetkililerine teslim edildi.

22 tonluk yardımın ilk sevkiyatında; çadır, gıda, ilaç ve ev eşyaları yer alıyor. Katarlı yetkililer havalimanında yaptığı açıklamada, sel mağdurları için dört yardım sevkiyatının daha gönderileceğini bildirdi.

Afganistan İslam Emirliği yetkilileri, yardımlarından dolayı Katar'a teşekkürlerini ileterek, can kaybı ve hasarın boyutu dikkate alındığında daha fazla uluslararası yardıma ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Uluslararası kuruluşların Baghlan'daki sel mağdurları için yardım çalışmaları sürerken afet mağdurları için ilk dış yardım Katar'dan gelmiş oldu.

Sel bölgesinde arama-tarama faaliyetleri devam ediyor

300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 1600'ün üzerinde yaralının tespit edildiği sellerin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen Baghlan vilayetinin Borka ilçesinde hala bazı vatandaşların yakınlarının cenazelerine ulaşamadığı belirtildi.

Bazı köylerin tamamen harap olduğu sellerde, ani su baskını nedeniyle bir köyün tüm sakinlerinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Kayıplarına ulaşmak için halkın büyük ölçüde kendi imkanlarıyla arama kurtarma çalışmalarına katıldığı da gelen bilgiler arasında.

Afganistan İslam Emirliği'nin çeşitli kurumlarının selzede halkın temel ihtiyaçlarını karşıladığını aktaran Baghlan Vali Yardımcısı Molla Alem Macidi, sağlık ekiplerinin bölgede faal olarak çalıştığını, sel nedeniyle evlerinden çıkmak zorunda kalan insanlara da gıda ve diğer yardımların ulaştırılması için büyük çaba harcandığını ifade etti.

Resmi rakamlara göre, Baghlan vilayetinde yaşanan sel nedeniyle 300'den fazla kişi hayatını kaybederken, 1.600'den fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir