• DOLAR 32.866
  • EURO 35.149
  • ALTIN 2430.411
  • ...
Mücahidler işgalcilere ağır zayiat yaşattı! Onlarca tank ve işgal askeri...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Kassam ve Kudüs Tugayları'nın Telegram'dan yayınladığı üst üste açıklamalara göre işgal ordusuna ait 8 tank, 4 personel taşıyıcı, 3 buldozer ve niteliği henüz belirlenemeyen iki askeri aracı hedef alındığı belirtildi.

Kassam Tugayları, Refah'ın doğusunda bir işgal rejiminin askeri gemisinin hedef alındığı anı ve Refah geçişinde askeri araçların yoğunlaştığını gösteren yeni görüntüler yayınladı. Ayrıca işgalcilere yönelik bir füze saldırısını görüntüleyen başka bir video da yayınlandı.

Kassam Tugayları ve Kudüs Tugayları, işgal ordusuyla Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusunda ve Gazze'nin kuzeyindeki Cebeliye mülteci kampının doğusundaki Zeytun mahallesinde olmak üzere 3 eksende "şiddetli çatışmalara" giriştiklerini açıkladı.

Kassam Tugayları, Refah'ın doğusundaki çatışmalar sırasında "bir Merkava tankını, 3 askeri personel taşıyıcıyı ve Yassin-105 roketleri ile bir D9 askeri buldozerini" hedef aldıklarını söyledi.

Kassam ayrıca, "Kudüs Tugayları ile birlikte, Refah kapısındaki düşman yoğunlaşmalarını ağır kalibreli havan toplarıyla hedef alındığını" da ekledi.

Kudüs Tugayları, "George Caddesi'nin doğusuna giren 60 kalibrelik havan mermileriyle askerleri ve düşman araçlarını hedef aldıklarını ve askeri yoğunlaşmalarını dağıttıklarını açıkladı.

Daha sonra, "Kassam Tugayları ile birlikte Salam mahallesindeki Doğu Mezarlığı civarında zırhlı bir Namer askeri taşıyıcısını" hedef alındığı kaydedildi.

Kassam, Cibaliye kampının doğusunda "Yassin 105 ve B-29 ile işgal rejimine ait bir D9 buldozerine ek olarak 4'ü Merkava olmak üzere 6 düşman tankını hedef aldığını" bilirdi.

Kassam ayrıca, "ağır kalibreli havan mermileriyle düşman kuvvetlerinin yoğun ateş altına alındığını" da ekleyerek Cibaliye kamp okullarının arkasında bir Siyonist askeri öldürmeyi başardığını" ekledi.

Kudüs Tugayları, "Asaliye Caddesi üzerinde yaya bir İsrail birliğini, Rabaa kafeteryasının ve Ebu Zeytun okullarının çevresini ise asker ve araçları havan toplarıyla bombaladıklarını" söyledi.

Operasyonlarda "bir Siyonist piyadenin öldürüldüğü ve yaralandığı" ve "Al Hadad Caddesi'nde bir Merkava tankının RPG mermisiyle hedef alındığı" bildirildi.

Zeytun mahallesinde ise Kassam Tugayları, "8. Sokaktaki düşman birliklerini havan toplarıyla vurduklarını" söyledi.

Kudüs Tugayları ise, "anti-zırh mermisi bulunan Siyonist D9 askeri buldozerini hedef aldığını" söyledi.

Açıklamada, bu araçların niteliğine açıklık getirilmeden, "Nofal mağazalarının yakınındaki iki askeri aracın da RPG mermileriyle hedef alındığı" ifade edildi.

İŞGAL REJİMİ: 10 ASKER YARALANDI

Öte yandan işgal ordusu radyosu dün akşam, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah geçiş bölgesine düzenlenen havan topu saldırısında 10 askerin yaralandığını duyurdu.

Radyonun askeri muhabiri Doron Kadosh, işgal ordusunun Gazze'de kurduğu "Netzarim" koridoruna atıfta bulunarak, "Hamas, Gazze'yi güneyinden ve kuzeyinden ayıran geçitlerdeki ve koridordaki ordu güçlerine günde birkaç kez havan topu atıyor" dedi.

Kadosh şunları ekledi:

"Bugün (Pazartesi), Kerem Şalom olayına benzer şekilde (bu yıl 5 Mayıs'ta Gazze'ye komşu bölgeye havan topu atılması, 4 askerin ölmesi ve 10 askerin yaralanması), Hamas bir kez daha operasyon gerçekleştirebildi. Bu sefer Refah sınır kapısında çok sayıda can kaybıyla sonuçlanan saldırı düzenlendi.

Ayrıca Refah geçiş bölgesine düzenlenen havan topu saldırısında 3'ü ağır, 6'sı orta olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir