• DOLAR 32.689
  • EURO 35.165
  • ALTIN 2447.16
  • ...
Mısır işgal rejimiyle ilişkileri kesiyor mu? Yeni gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Wall Street Journal'da yer alan habere göre  Mısır, Mısır büyükelçisini Tel Aviv'den Kahire'ye geri çekerek  işgal rejimi ile diplomatik ilişkilerini azaltmayı düşünüyor.

Başka bir Mısırlı yetkili gazeteye, iki ülke arasındaki 1979 barış anlaşmasına yol açan ABD destekli anlaşmalara atıfta bulunarak, "Mevcut durumda, bağları askıya alma ya da Camp David'i çöpe atma gibi bir planımız yok" dedi. Ancak işgal güçleri Refah Geçidi'nde kaldığı sürece Mısır, Refah'a tek bir kamyon bile göndermeyecek.

Pazar günü Mısır, işgal rejimini  Gazze'de soykırım yapmakla suçlayan Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda devam eden davasını destekleyeceğini açıklamış  işgal askerleri askerleri orada kaldığı sürece Refah üzerinden Gazze'ye giren yardımları koordine etmeyi reddedeceğini belirtmişti. 

Ayrıca ateşkes görüşmelerindeki tutumu nedeniyle  Netanyahu'ya çok kızgın olan Mısır'ın, devam eden başarısızlıklar ve işgal rejiminin  reddi ışığında Gazze dosyasındaki arabuluculuktan elini çekebileceği ve bu görevi başka bir ülkeye devredebileceği tehdidinde bulunmasından bu yana, Gazze ile ilgili bir sonraki müzakere turunun son ve belirleyici olması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir