• DOLAR 32.237
  • EURO 35.233
  • ALTIN 2468.521
  • ...
Sendikalardan Cizre Belediyesi'ne tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Belediyesi önünde yapılan basın açıklaması öncesi konuşan Memur-Sen Konfederasyonu Şırnak il Başkanı Abdullah Çatı, "Konfederasyonlarımızdan görüşme talebine olumsuz bir yanıt geldiği için bugün burada HAK-İŞ  ve Memur-Sen ortak bir basın açıklaması yapma kararı aldılar. Demokrasi dediler göreve geldikleri günden başlayarak mobbinge başladılar. İnsanların hür iradesiyle üyeliklerini yaptıkları sendikalardan çıkışlar adına, bir belediye başkanı düşünün Cizre'nin altyapı sorunu, trafik sorunu, acil çözüme kavuşması gereken işlerini bırakmış oda oda gezip Cizre Belediyesi işçilerine ve memurlarına sendikalarını değiştirmeleri noktasında baskı kuruyor. Eğer belediye başkanı isen başkanlık işini yap, yok eğer sendikacıysan istifa et buyur gel sendikacılık yapalım. Bu kadar açık ve net, kendi yandaş sendikalarına geçmeyenlere sürgün, kendi yandaş sendikalarına destek vermeyenlere mobbing uygulayamazsın. Herkes işini yapsın." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Sadık Taşar tarafından okundu.

"Cizre Belediye yönetimini adalete, kişi hak ve özgürlüklerine uymaya davet ediyoruz"

İşten çıkarmalara ve baskılara asla boyun eğmeyeceklerini belirten Bem-Bir-Sen Şube başkanı Sadık Taşar, "Son yerel seçimler sonrası DEM Partili Eş Başkanlar tarafından yönetilmeye başlanan Cizre Belediyesi’nde emekçilere uygulanan baskı ve insan onuruna yakışmayan uygulamalar nedeniyle yetkililerle sayısız kez görüşme talebinde bulunduysak ta bu çağrımız yanıt bulmamıştır. Bugün sorunlarımızı diyalog yoluyla çözemiyorsak bunun sebebi maalesef bugünkü belediye yöneticileridir. Hiç kimse bizlere şucu veya bucu demesin! Diyemez de.  Bizler emek mücadelemizi her dönem, her türlü farklı görüşte ve yapıdaki partilere karşı sonuna kadar savunduk. Geçmiş dönemde bazı kayyum yönetimlerinin kapısında oturma eylemleri gerçekleştirdik. Tek amacımız kimden gelirse gelsin zulme karşı dimdik ayakta durmak, çalışanlarımızın sosyal, ekonomik ve özlük haklarını sonuna kadar korumaktır. Zulmün dili, dini ve renginin olmadığını her fırsatta bize ispatlayan emek sömürücülerine buradan hatırlatmada bulunuyoruz.  Gariban emekçinin lokmasından, alın terinden elinizi çekin. Bu insanlar üzerinden siyaset yapmayı bırakın.  Zira bu ahlar ile hiç kimse iflah olmadı, olamaz da." şeklinde konuştu.

"2019 yılında Silopi’de yaşanan hukuksuzluğa karşı nasıl direnip kazandıysak, Cizre’de de kazanacağız"

Cizre Belediyesi Eş Başkanlarına bu yanlıştan dönmeleri çağrısında bulunan Taşar, "Bugün Cizre’de emek ve emekçiler adına son derece vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Çıktıkları her meydanda emek ve özgürlük sloganları atan DEM Parti’nin Cizre Belediyesi Eş Başkanları göreve gelir gelmez, üyelerimizi işten çıkarmaya, baskılarla başka sendikalara üye olmaya ve kazanılmış haklarını gasp etmeye başlamıştır. Üyelerimize reva görülen bu uygulamaları kabul etmiyoruz ve yönetimi diyaloga davet ediyoruz. Cizre Belediyesi emekçileri yalnız değildir. Cizre’de işçiler, memurlar ve sendikalarımız omuz omuzadır. Hukuka aykırı şekilde işlerine son verilen üyelerimizin işlerine iade edilmelerini, yandaş sendikalara baskıyla üye yapılmaya çalışılan üyelerimize yönelik baskıların son bulmasını, üyelerimizin kazanılmış haklarının derhal verilmesini istiyoruz. Bugüne kadar tüm görüşme girişimlerimizi cevapsız bırakan, Cizre Belediyesi Eş Başkanlarına çağrımızdır: Gelin bu yanlıştan dönün. Emekçilerin haklarını iade edin. Biz bu filmi 2019 yılında Silopi’de izledik. 5 yıl önce Silopi’de yaşananları tekrar yaşatarak, Cizre’de farklı sonuçlar alacağınızı sadece zannedersiniz. 2019 yılında Silopi’de yaşanan hukuksuzluğa karşı nasıl direnip kazandıysak, Cizre’de de kazanacağız. Meydanlardan haykırdığınız hak ve adaletin gereğini yapın, üyelerimizi işlerine geri döndürün. Bu insanların ekmeklerinden ellerinizi çekin. Onların geriye dönük haklarını gasp etmekten vazgeçin. Emekçilerin özgür iradeleri ile seçtiği sendikalarımızı tasviye etmekten vazgeçin. Sonunda kazanan Cizre olsun. " dedi.

Basın açıklamasına Hak-İş Konfederasyonu Nevzat Usal, Memur Sen Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, Öz Sağlık İş Şube Başkanı Murat Yardımcı, Bembir-Sen Şırnak Şube Başkanı Sadık Taşar,  Büro Memur Sen İl Başkanı Mehmet AKDENİZ,  Bayındır Memursen Cengiz Eren Birlik,  Haber Sen İl Başkanı Musa ALMA,  Diyanetsen İl Başkanı Süleyman Çanga sendikaları katıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir