• DOLAR 32.311
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2466.319
  • ...
Batman Üniversitesi '2'nci Uluslararası Batman Sempozyumu’ gerçekleştirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde; Batman'ın il oluşunun 34'üncü yıldönümü olan 16 Mayıs Perşembe günü açılışı yapılması planlanan '2'nci Uluslararası Batman Sempozyumu' kentin hedeflerine ulaşması açısından önemli katkılar sunması bekleniyor.

"Şehir, Kültür ve Gelişim" temasıyla düzenlenecek olan '2'nci Uluslararası Batman Sempozyumu'nun amacı, Batman’ın dününü, bugününü ve yarınını akademik olarak ele almak; bu sayede Batman’a ait köklü tarihi, coğrafi, sanatsal, ekonomik, dini, sosyal, kültürel ve folklorik değerleri ortaya çıkarmak olarak belirlendi.

Sempozyumun, Batman ili üzerine akademik çalışmalar yürüten araştırmacılar arasında bilgi alışverişi sağlayarak iş birliği ve dayanışmayı artırması hedefleniyor.

16-17 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan '2'nci Uluslararası Batman Sempozyumu' Batman odaklı; arkeoloji, coğrafya, dil ve edebiyat, folklor, dini ve kültürel hayat, ekonomi, eğitim, kültür-sanat, politika, meşhur şahsiyetler, tarih, toplumsal yapı, güncel sorunlar, turizm, spor, sağlık, şehir ve mimari, biyoçeşitlilik, çevre, doğal zenginlikler-kaynaklar, enerji, madencilik, mühendislik, sanayi, tarım ve hayvancılık ana temaları etrafında düzenlenmesi planlanıyor.

Yayımlanan sempozyum programında Batman üzerine araştırma yapan yaklaşık 70 bilim insanı tarafından hazırlanan 60 akademik çalışma yer alıyor.

Onur Kurulu Başkanlığını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in üstlendiği, Düzenleme Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Ferhat Korkmaz’ın yaptığı 2'nci Uluslararası Batman Sempozyumu’nun açılış panelinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Boran ve Fırat Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Sunkar konuşacak.

Panelin moderatörlüğünü Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Dr. Veysel Karataş yapacak.

"Batman ve yoğun bir kültürel birikime sahip olan bir kenttir"

2'nci Uluslararası Batman Sempozyumu hakkında açıklamada bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, "Petrolün bulunup işlenmesiyle kısa sürede metropol olma sınırlarına erişen bir kent geçmişine sahip olan Batman; bölgesel dinamizmin öteden beri merkezinde bulunan, coğrafi olarak tarih boyunca bir geçiş sahası olma özelliğini koruyan, zengin kaynakları bünyesinde barındıran ve yoğun bir kültürel birikime sahip olan bir kenttir." dedi.

"Emin adımlarla Batman'ın ilerleyişine katkı vermek istiyoruz"

Demir, "Batman Üniversitesi olarak bu zengin ve köklü mirasa sahip olmanın farkında olarak günümüzde harekete geçirmeye çalıştığımız potansiyel ile yerelden ulusal ve uluslararası arenaya açılım yapmak istiyor. Bilim, eğitim, sağlık, sanat, spor, kültür, ekonomi ve turizm alanlarıyla adından sıkça söz edilen iller arasında yerini alma yolunda emin adımlarla ilerleyişine katkı vermek istiyoruz. Bu amaçlarla üniversitemiz tarafından düzenlenen 2'nci Uluslararası Batman Sempozyumu’nun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir