• DOLAR 32.578
  • EURO 35.315
  • ALTIN 2468.221
  • ...
İşgalciler çok sayıda Filistinliyi alıkoydu: İki evi yıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre,işgal güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya kentinin doğusunda yer alan Azun kasabasına geniş çaplı baskın düzenledi.

Buldozerler eşliğinde kasabadaki mahallelere giren işgal rejimi sözde askerleri, aralarında eski tutukluların da olduğu bazı Filistinlilerin evine baskın yaptı.

İşgal rejimi sözde askerleri, kasaba girişlerinin kapatılmasın tepki gösteren bir Filistinliyi darbetti. Filistinlinin vücudunda yaralar ve kırıklar oluştu.

Kasabadaki evleri ve dükkanları tahrip eden işgal rejimi sözde askerleri, onlarca Filistinliyi sorguladı ve çok sayıda kişiyi alıkoydu.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin, kasabayı askeri kışlaya çevirdiğini ve sokağa çıkma yasağı getirerek kasaba halkını eve hapsettiğini aktardı.

- İşgal güçleri Filistinlilere ait iki evi yıktı

Yerel kaynaklar, Filistinli tutuklu Sair Bedvan'a ait iki katlı ev ile Raşid Anaye'ye ait tek katlı evin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle siyonist rejime ait buldozerler tarafından yıkıldığını ifade etti.

Öte yandan El Halil kentinin batısındaki Deyr Samıt kasabasına giren askerler, burada Muhammed Safi isimli Filistinliyi alıkoydu. Sözde askerler güneydeki Yatta kasabasında ise çok sayıda mahalleye baskın düzenledi.

Cenin kentinde ise Yabed ve Celbun kasabalarına giren işgal rejimi sözde askerleri, kuşattığı mahallelerde geniş çaplı arama yaptı.

İşgal güçleri, bu gece El-Bira, Tubas ve Nablus ile Beytüllahim kenti yakınındaki Ed-Dehişe Mülteci Kampına da baskınlar düzenledi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir