• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Netanyahu'dan Yahya Sinvar açıklaması: Sürgün...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Binyamin Netanyahu savaşın ertesi gününe değinerek, "Öncelikle Hamas'ı ortadan kaldırmamız gerekiyor."  dedi.  Netanyahu, ''Hamas liderlerinin sürgününü tartışıyoruz, ancak bu her şeyden önce Hamas'ın teslim olmasına bağlı" dedi.

Netanyahu, "Şerit'in yönetiminin Hamas'la ilişkisi olmayan yerel halkla birlikte bölge ülkelerindeki yetkililerle birlikte olmasını umuyoruz. Ertesi gün ne yapacağımızı soruyorlar, öncelikle Hamas'ı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Hamas hala oradayken Gazzelilerin bölgeyi yönetmesine izin veremezsiniz'' diye konuştu.

Netanyahu'ya göre, "Hamas teslim olur, silahlarını bırakır ve kaçırılanları geri verirse savaş yarın sona erebilir. Sürgün fikri var, sürgünü tartışıyoruz ama bu öncelikle Hamas'ın teslim olmasına bağlı."


Netanyahu, "Kendimizi kendi başımıza savunmalıyız. Bunu Amerikan askerlerinden veya başkalarından istemiyoruz. Hamas'ı yok edeceğiz. İkinci hedefimiz kaçırılanları geri getirmek. Biz bu konuda kararlıyız ve bu nedenle askeri baskı uyguluyoruz. Daha önce hiçbir modern ordunun karşılaşmadığı zorluklarla karşıyayız.'' diye konuştu. 

Rehine anlaşmasının öncelikler sıralamasında ilk sırada yer almadığı yönündeki eleştirilere ilişkin soru üzerine Netanyahu, "Hamas'ın talepleri kabul edilemez, ABD de Hamas yüzünden anlaşma yapılmadığını söyledi." yanıtını verdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir