• DOLAR 32.941
  • EURO 35.411
  • ALTIN 2462.056
  • ...
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gazze'den bir nur yükselecek ve tüm dünyayı aydınlatacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Mersin Gençlik Kolları tarafından, Gençlik buluşmaları kapsamında açık hava etkinliği düzenlendi.

Yoğun yağışa rağmen program, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Programda Fikir Karmaşası Tiyatro Ekibi tarafından sergilenen 'Duyulmayan Çığlık Gazze' konulu tiyatroda oyun oynayan çocukların, oyun alanına düşen bomba ile şehit olmaları duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Burada bir konuşma yapan Dinç, Gazze'de yaşanan siyonist barbarlığa ve bu barbarlığa sessiz kalanlara seslenerek, ikiyüzlü olduklarını belirtti.

İşgalciler tarafından yaşatılan vahşet karşısında, Gazze'de gösterilen izzetli duruşun tüm dünyada karşılık bulduğunu kaydeden Dinç, her şeylerini kaybetme pahasına dahi birçok öğrenci ve akademisyenin işgalci israil protestolarını devam ettirdiğine dikkat çekti.

Yoğun yağış altında programa katılanlara hitap eden Dinç, "Burada yağmur yağıyor ama şunu da unutmayalım: 'Şu an üzerimize yağmurun yağdığı gibi, o mazlumların, o çocukların, o kadınların üzerine de bombalar yağıyor." dedi.

"7 Ekim Aksa Tufan'ından sonra yeni bir dünya düzeni gerekecek"

Programda sergilenen tiyatroda yaşananların daha fazlasının Gazze'de yaşandığına vurgu yapan Dinç, "7 Ekim aksa Tufan'ından sonra hepimiz göreceğiz, inşallah yeni bir dünya düzeni gerekecek. Artık insanlar hangisinin hak, hangisinin batıl olduğunu görecek çünkü şu anda Amerika'da üniversitelerde ayaklanmaların, yürüyüşlerin olmadığı bir üniversite kalmadı. Çoğu öğrenciler 15 Mayıs'ta mezun olmalarına rağmen, sesini yükseltiyorlar, haykırıyorlar ve diyorlar ki: 'Filistin'de bir katliam var', 'Filistin'de çocuklar katlediliyor', 'kadınlar katlediliyor'; okuldan atılmalarına rağmen bu zulme karşı sessiz kalmıyorlar.  Aynı şekilde unvan sahibi profesörler bile unvanlarından, makamlarından, işlerinden olmalarına rağmen bu zulme sessiz kalmıyorlar. Bundan dolayı 7 Ekim'den sonra yeni bir dünya düzeni gerekecek." diye konuştu.

"Gazze'den bir nur yükselecek ve tüm dünyayı aydınlatacaktır"

Siyonist vahşete karşı ses çıkarmayanların maskesinin düştüğünü ve gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını belirten Dinç, "Hani insan hakları, hani çocuk hakları, hani uluslararası hukuk, hani Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, neredesiniz? Demek ki bugüne kadar hep süslü kelimelerle yeryüzündeki tüm insanlığı kandırmışsınız ve siz sahtekârsınız. Gazze'deki mazlumlar tüm sahtekârların maskesini düşürüyor. Sadece onların değil, bizim ülkemizde, memleketimizde, 'bilmem nerede bir kadın öldü' onun için yürüyüş yapan solcular var ya; Türk Solu, Kürt solu olsun hani 'kadına şiddet var!' deyip yürüyüş yapanlar var ya, neredesiniz ey sahtekârlar? Demek ki sizlerde sahtekârmışsınız, demek ki sizde insanlık düşmanıymışsınız. Neden bu kadınlar içinde yürüyüş yapmıyorsunuz, neden o çocuklar için de yürüyüş yapmıyorsunuz? Gazze'deki o mücahitler var ya sadece Müslüman ülkelerin maskesini düşürmediler, bu sahtekâr solcuların da, feministlerin de, insan haklarından bahsedenlerin de, hukuktan bahsedenlerin de, kadın haklarından bahsedenlerin de, hepsinin maskesini düşürdü. Göreceğiz Gazze'den bir nur yükselecek ve tüm dünyayı aydınlatacaktır. Bu yönüyle Gazze'de mücadele eden de, Gazze için yürüyüş yapan da, böylesi etkinliklere katılan kardeşlerimiz de özgür ruhludurlar." şeklinde konuştu.

"Siyonistler sadece israil'de değil, Washington'da, Berlin'de, İspanya'da da, her yerde kaybedecek"

Gazze'de verilen mücadelenin büyüklüğünü vurgulayan Dinç, işgalcilerin, dünyanın her yerinde kaybedeceğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Köle zihniyetler, buna sessiz kalıyorlar ve onların esiri, onların kölesi olmuşlar. Onların tasmasını boynuna geçirenler, bugün bu soykırıma sessiz kalıyorlar. 'Bizler Çanakkale'de yedi düvele karşı savaştık' diyoruz. Bu bir avuç Müslüman bırakın yedi düvele karşı savaşmayı, dünyayı karşılarına almış mücadele ediyorlar. İnşallah Siyonistler sadece israil'de değil, Washington'da, Berlin'de, İspanya'da da, her yerde kaybedecek ve buna şahit olacağız. Rabbim bize güç imkân versin. Rabbim bize güç imkân vererek o Siyonistlerle mücadele etmeyi nasip eylesin. Bizim elimizle o Siyonistlerin yeryüzünde bir kalıntısının kalmamasına vesile kılsın." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir