• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Batman İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Koordinasyon Kurulunun 2013 yılı 4. Dönem Toplantısı Vali Yılmaz Arslan başkanlığında Valilik Konferans Salonu'nda saat 14.00'te gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yılmaz Arslan'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ertuğ Şefket Aksoy, İlçe Kaymakamları, Batman'daki kamu kurum müdürleri ve ilgili yetkililer katıldı.


Toplantıda Vali Arslan, Batman'da yapılan ve devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulunduğu açılış konuşmasında, "İlimizde şuanda 15 yatırımcı kuruluşa ait 414 proje bulunmaktadır. Bu projelerin şuana kadar 59 tanesi bitmiş, 182 tanesi devam ediyor, 120 tanesi ihale aşamasında ve 53 tanesi de henüz başlamamış durumdadır Bu projelerin toplam tutarı, 2 milyar 72 milyon 921 bin TL civarındadır.


Projeler için bu güne kadar yaklaşık 498 milyon 592 bin lira harcama yapıldı. 2013 yılı için ayrılan ödenek miktarı ise, yaklaşık 625 milyon lira civarındadır. Bu paranın yaklaşık yarısı harcanmış gözüküyor." dedi.


Arslan, bu projelerin dağılımının tarımda 19, ulaştırmada 69, madencilikte 6, enerjide 75, eğitimde 134, sağlıkta 3, yüksek öğretimde 7 ve diğer değişik kamu hizmetlerinde de 101 proje olduğunu belirtti.


Arslan'ın başkanlığında yapılan toplantıda il ve ilçelerdeki sorunlar ile buralara yapılan yatırımlar masaya yatırılarak üzerinde tartışıldı.


Toplantıda kamu kurum müdür ve yetkilileri tarafından hazırlanan, yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının 2013 yılı 4. dönem Yatırımcı Kuruluş Dönem Raporu, Yatırım Projeleri İzleme Raporu, Yatırım Projeleri Çalışma ve İş Programı Genel Değerlendirme Raporları, Vali Arslan'a sunuldu.


Toplantıya katılan kurumlar, kendi çalışmaları hakkında detaylı bilgi vererek yapılan ve yapılması planlanan yatırımları geniş kapsamlı olarak anlatarak bilgi verdiler.


Arslan, sunumların ardından sorunların çözümü noktasında önerilerde bulundu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir