• DOLAR 34.308
  • EURO 37.683
  • ALTIN 2920.987
  • ...
Sobacılık mesleği yok oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Sobacılar Çarşısı'ndaki esnaf doğalgazın yaygınlaşması ile işlerinin geçen her gün kötüye gittiğini söyledi. Esnaflar Diyarbakır'da evlere doğalgaz verilmesiyle sobalara olan talebin azaldığını bu nedenle sadece büyük esnafın iş yapabildiğini dile getirdiler.

Devletin gerekli tedbirleri almaması durumunda sobacılık mesleğinin tarih olacağını ifade eden sobacı esnafı, bu gidişle işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklarını belirttiler.
Doğalgazın yaygınlaşması ile sobacılık mesleğine gerekli önemin verilmediğini bu nedenle de iş yapamadıklarını belirten Abdurrahman Tuğ, " Doğalgaz çıktından sonra bu meslek öldü. Diyarbakır da meslek kalmadığı için eskisi gibi de sobayı soran kalmadı. İnsanlar artık eskisi gibi gelip soba almıyorlar." dedi.

İş yapamamaktan dert yanan Tuğ, "Büyük esnaflar iş yapıyor fakat bizim gibi küçük esnaflar ise iş yapamıyor. Büyük olan esnaf malı diğer illerden getirirken biz ise gidip malzemeyi onlardan alıyoruz. Bize gerekli istihdam sağlansa biz de iş yaparız. Ayda bir soba satarak geçim sağlayamayız." şeklinde konuştu. (Yakup Moğulgani/Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir