• DOLAR 32.9
  • EURO 35.337
  • ALTIN 2460.107
  • ...
Şanlıurfa'da İçme sularında koku iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gelen şikayetler üzerine ŞUSKİ içme sularından numuneler alındı, alınan numunelerin analızleri sonucu 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik' kapsamında uygun çıktığı açıklandı.

ŞUSKİ alınan numunelerin analiz sonuçları “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında uygun çıktığını sosyal medya hesabından açıkladı.

Şanlıurfa Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) sosyal medya hesabında konuyla alakalı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

"Uluslararası akredite laboratuarımız ve Sağlık Müdürlüğü laboratuarı tarafından Şanlıurfa merkez içme suyu şebekelerinden ve arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerin analiz sonuçları “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında uygun çıkmaktadır. Hastalık yapıcı herhangi bir bulguya rastlanmamaktadır. Fakat yüzeysel su kaynaklarının tamamında mevsim geçişlerinde zaman, zaman karşılaşılan alg(mikro bitkiler) üremesi neticesinde suda koku problemi oluşabilmektedir. Bu durum sağlık açısından bir tehdit oluşturmamakta, fakat hissel ve duyusal olarak suyun lezzetini azaltmaktadır. Koku problemini çözmek adına teknik ekiplerimiz tarafından; mevcut arıtma prosesine ek olarak odun bazlı toz aktif karbon dozajı yapılarak koku giderimine devam edilmektedir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir