• DOLAR 34.275
  • EURO 37.675
  • ALTIN 2917.584
  • ...
Koyun sürüleri trafiği adeta felç etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Yaylalardan inerek sıcak bölgelere doğru intikal eden göçebeler koyunlarını otoyola indirince trafik adeta durdu. Sürülerini intikal ettirecek başka bir yolun olmadığını belirten koyun sahipleri ile çobanlar, mecburiyetten otoyolu kullandıklarını söylediler.

Mevcut bölgede araziden gidecekleri başka bir yolun olmadığını belirten koyun sahiplerinden Tahir Şenyüz, " Burada şu an gittiğimiz yolun dışında bir yol yok. Araziye çıkabiliriz; fakat köylü halen ekinini kaldırmadığından, hayvanlarımızı arazide yürütmemize izin vermiyorlar. Eğer köylüler yol verselerdi biz de koyunlarımızı otoyolda yürütmezdik.'' diye konuştu.

Trafiğin müdahale etmesi durumunda verecekleri cevaplarının olacağını belirten Şenyüz, "Eğer trafik köylüyü ikna ederse biz de hayvanları yolda yürütmeyiz. Yolda bu şekilde yürümemizin hem hayvanlarımızı hem de çevremizi rahatsız ettiğinin farkındayız; fakat başka çaremiz yok.'' dedi.

Şenyüz, sürekli otoyoldan gitmediklerini, arazinin müsait olduğu yerlerde hayvanlarını yoldan çıkardıklarını da sözlerine ekledi.

Çobanlar, Hakkari'nin yaylalarından Mardin Midyat'a doğru gideceklerini belirttiler. (M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir