• DOLAR 32.543
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2441.635
  • ...
Bursalı binlerce anne Gazelli kahraman anneler için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulu Camii önünde toplanan binlerce kişi, ellerindeki dövizlerle İnönü Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi güzergahını takip ederek 15 Temmuz Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte sık sık Gazze'li kahraman annelere destek sloganı atıldı.

Grup adına basın açıklamasını Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Kadın Kolları Başkanı İmran Tezcan okudu.

Tam 218 gündür kadın, çocuk demeden, tüm masumların katledildiği, soykırıma şahitlik eden dünyanın, şanlı Filistin direnişi karşısında bir tercih yapmak durumunda kaldığını söyleyen Tezcan, direnen Gazze halkının yanında olduklarını haykırmak için bir kez daha toplandıklarını kaydetti.

"Gazze'de annelik, yetim kalan yavrularını bin bir meşakkatle doyurup, her şeye rağmen ayakta kalabilmektir"

Anneliğin, Gazze'de bambaşka bir anlam kazandığını söyleyen Tezcan, "Gazze'de annelik, şehit olan evladını Rabbine uğurlarken, geride şehit olacak evladı olduğuna sevinmektir. Gazze de annelik, yetim kalan yavrularını bin bir meşakkatle doyurup, her şeye rağmen ayakta kalabilmektir. Gazze'de annelik, bu davayı ardından yürütecek nesillerin önünde; vakarla, sabırla, dirençle dimdik durabilmektir." dedi.

"Her milletten insanlar bu zulme dur diyebilmek için sokaklara döküldü"

Aylardır kar, kış demeden her yaştan, her inançtan, her milletten insanların bu zulme dur diyebilmek için sokaklara döküldüğünü belirten Tezcan, "Kimse onlara ses çıkarmadı. Kar üstünde yattılar, gösteri yaptılar, banliyölerde, meydanlarda türlü türlü eylemler yaptılar, kimsenin sesi çıkmadı. Ama bir gün gençler ayaklandı. Üniversite kampüslerinde. Dünyanın en prestijli üniversitelerinde çadırlarda kalıp gösteriler yaptılar. Ve polis zulmüyle karşılaştılar. Çünkü genç demek, gelecek demektir." şeklinde konuştu.

"Aksa davasını unutturmamak en büyük ve en öncelikli vazifemizdir"

Tezcan, "Siyonist israil ve onun en önemli hamisi ABD bundan rahatsız oldu. Gençlerle bu davanın geleceğe taşınacağını biliyorlardı. İşte bizler bugün, kapitalizmin bize dayattığı, tüketimi körükleyip, duygularımızı yozlaştıran, Anneler gününü bambaşka bir şekle büründürmek için toplandık. Bizi uyandırıp kendimize getiren, hangi görüşten, hangi milletten olursak olalım bizi birleştiren, Gazze davasını gelecek nesillere aktaracak anneler. Evlatlarımıza Gazze deki kahraman anneleri ve çocuklarını gösterelim. Her şeyi tiyatro sahnesi gibi izlediğimiz ve duyarsızlaştığımız şu dönemde, Aksa davasını unutturmamak en büyük ve en öncelikli vazifemizdir." diye belirtti.

"Bizim sizden öğrenecek çok şeyimiz var"

Gazelli annelere seslenen Tezcan: "Ey dünyaya unutmayacağı bir ders veren Gazelli anneler. Bizim sizden öğrenecek çok şeyimiz var. Gönlümüz, dualarımız sizinle. Ve zafere olan inancımız tamdır. Bugün sizlerin, kahraman Gazelli annelerin, yanında olma günüdür. Filistin'in sesini yükselten tüm Bursalı (annelere) kardeşlerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Basın açıklamasına destek veren Bursa Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Hekimlerin yaptığı basın açıklamalarıyla ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir