• DOLAR 32.566
  • EURO 35.259
  • ALTIN 2467.996
  • ...
Pakistan'daki üniversiteler de Gazze'ye destek gösterilerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haftalar önce Amerikan üniversitelerinde başlayan ve dünyanın dört bir yanındaki diğer üniversitelere de yayılan Gazze ve Filistin'e destek amaçlı öğrenci gösterilerinin kıvılcımı Pakistan'a da sıçradı.

Cemaat-i İslami'nin öğrenci kanadı olan İslami Öğrenciler Birliği de ABD Büyükelçiliği önünde protesto düzenlemek istedi.

Polisin, göstericileri ABD Büyükelçiliğine ulaşmasını engellemesi üzerine polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Göstericiler talepleri kabul edilene kadar elçiliğe giden yolda oturma eylemi yapacaklarını ilan etti.

Göstericiler Gazze'yi ve Filistin davasını destekleyen sloganlar attı ve işgalci rejimin Gazze'de işlediği suçlara ve uyguladığı soykırıma karşı Arap ve uluslararası sessizliği kınadı.

Cemaat-i İslami ve diğer öğrenci örgütleri başta İslamabad, Sind eyaletinin başkenti Karaçi, Hayber Pakhtunkhwa eyaletinin başkenti Peşaver ve Pencap eyaletinin başkenti Lahor olmak üzere bir dizi Pakistan üniversitesinde gösteri ve protestolar düzenledi.

İslamabad'daki Uluslararası İslam Üniversitesi öğrencileri, Gazze'ye destek amacıyla üniversite içinde bir gösteri düzenledi ve gösteriye üniversiteden çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Cuma günü Pakistan'ın başkenti İslamabad'da, Pakistan Senatosu'nun Cemaat-i İslami üyesi Müştak Ahmed önderliğindeki Cemaat liderlerinin de katılımıyla çok sayıda üniversite öğrencisinin katıldığı kitlesel bir gösteri düzenledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir