• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Peygamber Sevdalıları, Gümüşhane’de Gazze için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gümüşhane Peygamber Sevdalıları, işgal rejiminin saldırılarını telin etmek, Gazze halkına ve Batılı ülkelerdeki üniversitelerde başlayan eylemlere destek vermek amacıyla bir basın açıklaması ve yürüyüş düzenledi.

Gümüşhane Fatih Parkı’nda başlayan yürüyüş 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda nihayete erdi.

Sağanak yağmura aldırmadan yürüyüşü gerçekleştiren yüzlerce kişi güzergâh boyunca işgal rejimi aleyhine direnişin lehine sloganlar attı.

"Siyonist terör rejiminin, Gazze’de yürüttüğü bu vahşet, sadece Filistinlileri hedef almıyor, bütün bir insanlığın vicdanını hedef alıyor"

Peygamber Sevdalıları adına basın açıklamasını okuyan Ömer Arslan, "Her gün Filistin’de, benzeri görülmemiş şekilde, katliama tanık oluyoruz. Son yedi ayda, büyük çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu, en az 40 bin mazlum Filistinli kardeşimiz, siyonist nazi işgalcileri tarafından katledildi. Yüz bine yakın savunmasız kardeşimiz ise yaralandı. Gazze’de yüzlerce cami, kilise, okul, hastane ve yüzbinlerce konut yerle bir edildi. Siyonist terör rejiminin, Gazze’de yürüttüğü bu vahşet, sadece Filistinlileri hedef almıyor, bütün bir insanlığın vicdanını hedef alıyor. Dünyanın dört bir yanında, insanlık vicdanı ayakta ve siyonist işgal rejiminin yok oluşunu haykırıyor.  Bugün dini, dili, ırkı ne olursa olsun ehl-i vicdan olan herkes Filistin’in yanında ve siyonistlerin karşısında duruyor. Bugün insanlığın ortak talebi; sistematik, kuşatıcı ve yok etmeyi amaçlayan, hiçbir ölçü ve kaideyi tanımayan, savaş suçu işlemeye devam eden siyonist işgale gerek kamuoyu vicdanında gerekse de Uluslararası Ceza Mahkemelerinde mahkûm edilmesinde birleşmiştir. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başvurusuyla başlayan, Uluslararası Ceza Mahkemesinin, siyonistlerin çete ve terör elebaşları hakkında yürüttüğü yargılamayı, yakından izliyoruz. Benzer bir sürecin Türkiye Mahkemelerinde başlaması için, gerekli koşullar oluşmuştur. Türkiye yetkili makamları, işledikleri soykırım ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle, siyonist çete elebaşları ile tetikçileri hakkında, Türkiye Mahkemelerinde soruşturma başlatılması için, sayısız başvuru almıştır.  Türkiye Yargı Makamları, derhal bir soruşturma süreci başlatmalıdır. Siyonist terör rejimi ile ticaretin askıya alınması, sevindirici bir karardır, ancak bu kararın uygulanması ve takip edilmesi, şeffaf bir şekilde yürütülmelidir. Dolaylı yoldan ticaretin devam ettiğine ilişkin, kuşku uyandıran ve kamuoyuna düşen bilgi ve beyanlar hakkında, yetkililer anlık olarak kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapılmalıdır." dedi.  

"Özgür bir Filistin, Özgür bir İslam coğrafyasının çimentosu olacaktır"

Başta ABD olmak üzere, diğer emperyalist ülkelerin, Filistin meselesinde hesapsız politika güttüklerini belirten Arslan, "Allah’ın lanetine uğramış siyonistler, tüm dünya istikbarını arkasına alarak, Filistin topraklarında, kendi gayri meşru sözde bekası için gaddarca bir tutum sergilemektedir. Siyonist Nazi işgalinin Filistin topraklarındaki gayri meşru varlığı, sona erdirilmeden Filistin meselesi çözülmeyecektir ve Filistin meselesi çözülmeden, İslam coğrafyasındaki sorunların çözüme kavuşması, mümkün değildir. İslam coğrafyasında devam eden, siyonit işgal rejmi ile birlikte ABD ve batılı güçlerin varlığı son bulmalıdır. Bölge halkları kendi sorunlarını çözebilecek olgunluktadır. Kendi sorunlarını kendi içinde çözen bir İslam alemi; Türk, Kürt, Fars ve Arap halkların en öncelikli hedefi olmalıdır. Bunun için de bir an evvel, nehirden denize kadar, Filistin özgür olmalıdır. Özgür bir Filistin, Özgür bir İslam coğrafyasının çimentosu olacaktır." şeklinde konuştu.

"Kapılar derhal açılmalı ve Refah'a sıkıştırılan Gazze halkına yardım ulaştırılmalı"

HAMAS'ın ateşkesi kabul etmesine rağmen, siyonist Nazi işgalinin tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka adeta azgınlığın ve alçaklığın resmini sergileyerek, bir halkı yok etmenin yolunu tercih ettiğini söyleyen Arslan, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Siyonist rejimin bu tutumu, Hitlerin tutumunu aratmayacak duruma gelmiştir. Siyonist işgal rejiminin, Gazze’deki Refah Sınır Kapısı'nın işgaline karşı, tüm dünya ayakta ve insani koridorun açılmasına yönelik protestolar düzenlemektedirler. Kapılar derhal açılmalı ve Refah şehrine sıkıştırılmış mazlum Gazzeli kardeşlerimize, insani yardımların ulaşması sağlanmalıdır. Bunun için başta Türkiye olmak üzere tüm vicdan sahibi devletleri sorumluluk almaya davet ediyoruz. ABD başta olmak üzere, tüm dünya ülkelerindeki üniversite öğrencilerinin, siyonist işgal rejiminin soykırımının durdurulmasına yönelik protestolarını takdir ediyoruz. Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin, siyonist işgal çetelerine karşı kutlu yürüyüşlerini ve çadır nöbetlerini destekliyoruz. Başta Türkiye’deki üniversite öğrencileri olmak üzere, Gazze için her türlü çabayı gösteren, diğer ülkelerin duyarlı öğrencilerini selamlıyoruz." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir