• DOLAR 32.203
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2448.669
  • ...
Adana'da anneler, Gazze eylemlerine devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seyhan ilçesi Çarşı merkez İnönü Parkında buluşan grup, işgal çetesinin Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlara karşı yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Ellerinde siyonist vahşetini gösteren dövizler taşıyan kadınlar, sık sık terör şebekesi aleyhine sloganlar attı.

Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklaması sonrası Sabiha Baturay bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

İşgalci siyonistlerin, HAMAS ve Kassam Tugayları'nın karşısına çıkamayacak kadar korkak olduklarının vurgulandığı basın açıklamasında, işgalcilerin masum, mazlum kadın ve çocukların sığındığı evleri, çadırları, sokakları bombaladığı ifade edildi.

"Ateşkesi kabul edip yenilmiş görünmemek adına masum insanları katlediyor"

Filistin sınırın hemen ötesinde Mısır askerinin gözünün önünde yaşanan vahşete ses çıkarmadığına dikkat çeken Fevziye Şenoğlu, "Tüm dünyanın seyrettiği, bazılarının ayaklandığı, elinden geleni yapmaya çalıştığı bazılarının ise seyretmekle yetinerek imtihanı kaybettiği günlerdeyiz. Dünya tarihinde belki de ilk kez eşi benzeri görülmemiş bu katliamı, bizzat soykırıma uğrayan insanların kameralarından tüm dünya canlı canlı seyrediyor. İnsanlıktan nasibini almamış, vahşetin en örgütlüsü olan israil; kadın, çocuk, yaşlı demeden adeta soyu kırıyor! Her şeyin bir edebi vardır, savaşın dahi… Edepsizler savaşın edebinden bile nasipsiz kalmışlar. Tarih birçok katliam gördü. Fakat ne un katliamı, ne hastane katliamı ne de direk çocukları hedef alan canilerin işlediği katliama ilk kez şahit oluyor. Ateşkesi kabul edip yenilmiş görünmemek adına masum insanları katlediyor! Ama şunu bil ey korkak katil sürüsü! Zafer inananların olacak. Allah nurunu tamamlayacak. İnsanlar akın akın İslam'a girecek ve sen yok olacaksın... Enkaza çevirdiğin Gazze'de, Refah'ta, Han Yunus'ta, enkazın dibini boylayacaksın."  ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Sabiha Baturay, günün anlam ve önemine dair konuşmasını yaptı. Filistin 'de Refah'ta zulme uğrayan Müslümanlar için dualar edildi. Sonrasında Çakmak Caddesi, Küçük Saat etrafında sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştiren grup, yürüyüş sonrası yeniden İnönü parkına gelerek kapanış duasıyla programa son verdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir