• DOLAR 34.291
  • EURO 37.659
  • ALTIN 2887.307
  • ...
Hamurpet Gölüne 15 bin sazan yavrusu bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğünce, balık stokuna takviye amacıyla, Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürü Hakan Akgün ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlerinin katılımıyla, Muş'un Hamurpet Gölüne 15 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

 

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürü Hakan Akgün, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Araştırma İstasyonunun kurulduğu günden bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki balıkçılığın sorunlarına ilişkin araştırmalar yapılarak tespit edilen sorunlara çözümler üretildiğini belirtti.

 

Sorumluluk alanlarındaki iç sularında, balık stoklarının gün geçtikçe azalmakta ve geçimini balıkçılıktan sağlayan kesimin gelir düzeyinin düşmekte olduğunu kaydeden Akgün, "Balık stoklarının azalmasına paralel olarak halkımızın tüketim alışkanlıkları da değişmektedir. Bu güne kadar yaptığımız çalışma ve araştırmalar neticesinde Muş ili Hamurpet Gölü sazan popülasyonlarında büyük düşüşler yaşandığını tespit ettik. Bu durum karşısında Müdürlüğümüzce ilk etapta 15 bin sazan yavrusunu gölün balık stokunu takviye amacıyla göle bıraktık. Bu çalışmayla yöre halkının sosyoekonomik yönden gelişmesi ve balık avcılığının doğru metotlarla uygulanabilmesi için çeşitli eğitim ve tanıtım toplantılarımız devam edecektir.'' dedi.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenlenebilecek her türlü organizasyon ve toplantılara, yörede balıkçılık ve su ürünleri ile ilgilenen tüm şahıs ve yetkilileri beklediklerini ifade eden Akgün, Muşlu balıkçıların, balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili her türlü organizasyonlara katılımlarının balıkçılık ile ilgili sorunlarını gidereceğini kaydetti. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir