• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Hayır Kurumu Gibi Çalışan Fırın Destek Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da 9 yıldır Ramazan ayı boyunca saat 16.00-17.30 arasında fakir vatandaşlara ekmek dağıtmayı gelenek haline getiren ve hayır kurumu gibi çalışan fırın, bu yıl fakirlere ekmek dağıtacak destek bulamadığından muzdarip.

Fakir vatandaşların akın ettiği Meydan Mahallesi`ndeki Güler Fırın sahibi Hasan Taş, bu sene fakir vatandaşlara ekmek dağıtmamasına rağmen fakirlerin yine de fırınının önüne geldiklerini ve zor durumda kaldıklarını kaydetti. Hayırsever vatandaşlara fakir ailelere yardımda bulunma çağrısı yapan Taş, "Eğer kimse yardım etmezse ben bu vatandaşlara her gün ekmek verirsem, Allah benim sonumu hayretsin" dedi.

Ramazan Ayı Boyunca Kuyruk Hiç Eksik Olmuyor
Taş, Ramazan ayının en büyük özelliğinin, zenginlerin de bu ayda herkes gibi aç olmaları olduğunu ifade ederek, "Az da olsa açların derdinden anlamaya başlıyorlar. Bu yüzden Ramazanda daha çok sadaka veriyorlar. Fakat bu da yeterli olmuyor. Buradaki ekmek kuyruğundan çok iyi anlaşılıyor ki zenginler yeterince fakir insanlara yardımda bulunmuyor" diye konuştu.
Taş son olarak, "Yardımcı olmak isteyenler bizim yanımıza gelsin. Bağış yaptıkları para kadar, fakirlere ekmek dağıtımı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.


Fakir İnsanların Yüzünü Güldürün ki, Allah da Sizinkini Güldürsün
Kuyrukta bekleyen fakir vatandaşlardan Ahmet Şimşek, "Bir ekmek alabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyoruz. Sağ olsun fırın sahipleri bizi boş göndermiyor. Ama Bizim zengin insanlardan beklentilerimiz var. Bu hayırlı ve bereketli Ramazan ayında mallarından sadaka vermeleri ve fakir insanların yüzünü güldürmeleri, onların hem bu dünyada huzurlu ve mutlu olmalarını hem de diğer tarafta ebedi olarak cennete girmelerini sağlar. Bu dünyada fakirin yüzünü güldürenin, Allah da diğer tarafta yüzünü güldürür" dedi.

M. Sait Çelik- İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir