• DOLAR 32.209
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2529.176
  • ...
İşgalcinin saldırısında tüp bebek merkezi zarar gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim 2023'te başlayan şiddetli saldırıları ve karadan yapılan ablukanın etkisiyle elektrik kesintileri ve tıbbi malzeme ile ilaç tedarikinin kesintiye uğraması insani durumu daha da zorlaştırdı.

Aralık ayındaki saldırıda merkezdeki nitrojen tankları zarar gördü. Güvenlik ve lojistik sağlanamadığı için zarar gören tankların yerine yenileri alınamadı.Soğutma işlemi yapılamadığı için 5000'den fazla tüp bebek embriyosu yok oldu.

Basma Tüp Bebek Merkezi'nin vurulması, yıllardır çocuk sahibi olma umuduyla bekleyen yüzlerce Gazzeli çiftin son umutlarını da yok etti.

Merkez çalışanı Abdulkadir Mekad, "İsrail bombardımanı sonucu 5000'den fazla embriyoyu kaybettik." dedi.

Mekad, "20-30 yıldır bebek sahibi olma hayaliyle bekleyenler vardı. İsrail saldırıları nedeniyle bu insanların hayalleri paramparça oldu. Uzun operasyonlar, emekleri, paraları boşa gitti, hayatları mahvoldu." ifadelerini kullandı.

Merkezdeki Tüp Bebek Uzmanı Muhammed eş-Şerafe, "Tüp bebek operasyonları çok maliyetli. Doğal yollardan bebek sahibi olamayan aileler, hayallerini gerçekleştirmek için büyük meblağlar ödemek zorunda kalıyor." şeklinde konuştu.

Daha önce tüp bebek yöntemiyle 2 kız çocuğu sahibi olan Muna el-Arabi, üçüncü bebeğini kucağına almanın hayalini kuruyordu.

Arabi, işgal saldırılarının tüp bebek tedavisi görmesini engellediğini belirten Muna, her şeye rağmen bir erkek çocuğu sahibi olma hayalini gerçekleştireceğine dair büyük umudu olduğunu kaydetti. 

 

KAYNAK:AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir