• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
GENAR Genel Müdürü: BDP`den HÜDA PAR`a Kayma Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

2014 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partiler hazırlıklarını tamamlamak üzere. Partilerin hangi şehirde hangi ismi aday göstereceğinin tartışıldığı bir dönemde, GENAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen siyasi partileri, büyükşehirleri ve hangi ismin hangi şehirlerden aday olursa kazanabileceğini Yeni Akit Gazetesi`ne anlattı. GENAR Genel Müdürü Mustafa ŞEN’in Diyarbakır analizi dikkat çekti.

DİYARBAKIR’IN SEÇİMİ
Diyarbakır için neler düşünüyorsunuz? Sorusuna ŞEN, “Diyarbakır`da BDP de çok güçlü ama şimdi BDP faktörünü kıracak HÜDA-PAR var. HÜDA-PAR çok iddialı. Diyarbakır enteresan bir sonuç verecek” şeklinde cevap verdi.

HÜDA-PAR BDP`nin mi, yoksa AK Parti`nin mi oyunu alacak? Sorusuna da cevap veren ŞEN “İkisinden de oy alacak. BDP; seküler, sosyalist, Kürtçü, ırkçı bir partidir. Irkçı kısmına kızabilirler ama siz Türkiye`de Türk milliyetçiliği yapılmasına kızıp onun karşısında Kürt milliyetçiliği yapılmasını dünyanın en yapılması gereken işi olarak takdim ederseniz, ben de buna ırkçılık derim. BDP sadece Kürtlerin Kürtçü seküler kesimlerinden oy alıyor değil, vaktiyle Refah Partisi`ne oy vermiş insanlar da BDP`ye oy veriyor. AK Parti, Türkiye`de Kürt seçmenden toplamda oy alan birinci parti, BDP ikinci. Belli bir seküler olmayan dindar kesimin bir kısmı HÜDA-PAR`A yönelebilir, diğer kısmı AK Parti ile HÜDA-PAR arasında gidip gelebilir ama BDP`den yavaş yavaş kayma olacak” yorumunda bulundu.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir