• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Alo Fetva 190
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Vatandaşların her türlü dini soruyu rahatlıkla sorabilecekleri 'Alo Fetva: 190' hakkında bilgi veren Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Mehmet Sırrı Şık, hanımlar aradığı zaman hanım hocalar, erkekler aradığı zaman erkek hocalarla muhatap olabilir her konuda rahatlıkla dini soru sorulabileceğini söyledi.

Halkın tanıdığı hocalara fıkıh bilgileri yönünden her soruyu sormaya çekindiği için sıkıntısını geçiremeyebileceğini söyleyen Müftü Yardımcısı Şık, Alo Fetva hattıyla yüz yüze konuşulmadığı için rahatlıkla sıkıntısını dile getirebileceklerini ifade etti.

Alo Fetva hattının bütün illerde hizmet verdiğini belirten Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Şık, "Fetva hattı dini danışma merkezidir. Vatandaşların soruları elbette ki haklı olarak oluyor. Zaman zaman cami hocalarına soruyorlar veya ayaküstünde buldukları bazı hocalara soruyorlar. Özellikle Türkiye geneli düşündüğümüz zaman bu sorular hep Diyanet'e gidiyor. Tabi orada yoğunluk kazanınca haliyle bunu bütün il merkezlerinde yaygınlaştırılması gerektiği kanaatine varıldı. Şu anda bütün illerde alo 'Fetva Hattı' dediğimiz '190 Fetva Hattı' var. Vatandaşlarımız 190 hattını tuşladığı zaman en yakın fetva hattına ulaşabilir ve sorularını rahatlıkla sorabiliyorlar" dedi.

"Kadınlar için Kadın hocalar cevap veriyor"
Vatandaşların kadın-erkek hiçbir sıkıntı çekmeden istedikleri hocalarla görüşebilme imkânına sahip olduklarını ifade eden Müftü Yardımcısı Şık, "Hattın başında bazen erkekler bazen de kadınlar olabiliyor. Ama eğer bayan bir bacımız aradığında ve bayan hocayla konuşmak istediğini söylerse bayan hocamıza aktarıyoruz. Bazen telefon başında kadın hocalarımız olduğu halde erkek hoca isteniyor bize aktarıyorlar" şeklinde konuştu.

İnsanların ayaküstü görüştükleri hocalara her türlü soruyu sormada çekingenlik yaşayabileceğini söyleyen Müftü Yardımcısı Şık, Alo Fetva yoluyla bu gibi sıkıntıların giderildiğini söyleyerek, "İnsanlar bazı konuda soru sormaktan çekinebiliyor. Ama bu hat yoluyla yüz yüze konuşulmadığı için daha rahat bir şekilde derdini anlatabilir ve cevabını alabiliyorlar. Gelen soruları göz önünde bulunduracak olursak hakikaten bazen her ortamda sorulmayacak sorular olduğunu görüyoruz. Bu vesileyle de '190 Fetva Hattı'nın gerçekten isabetli bir hat olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. (Hüseyin Yalçın/M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir