• DOLAR 34.28
  • EURO 37.654
  • ALTIN 2917.625
  • ...
Veliler çocuklarıyla ilgilenmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Velilerin çocuklarıyla yeterince ilgilenmediğini, bu durumdan da öğrencilerin olumsuz etkilendiğini söyleyen Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mutlu Saylık, ailelere tavsiyelerde bulundu.

Velilerin çocuklarıyla ilgilenmesi gerektiğini ama günümüzde birçok ailenin, çocuğunun kaçıncı sınıfa gittiğini dahi bilemediğini söyleyen Saylık, "Ailenin bu vurdumduymazlığı çocuklarını olumsuz etkiliyor." dedi. 

Velilerin çocuklarını imam hatip ve ya diğer okullara kaydettikten sonra işlerinin bittiğini sandıklarını söyleyen Saylık, "Veliler çocuklarını imam hatip ortamına teslim etmekle her şeyin bittiğini sanıyor. Emin olunuz ki bazı velilerimiz 4 sene boyunca hiç okula uğramıyor. Velilerimiz çocuklarını imam hatibe kaydettikten sonra iş bitti dememelidir. Okul idaresi sınıf öğretmenleri ile beraber çocuklarını takip etmelidir. Gençlerin takıldığı arkadaş ortamına dikkat edilmelidir. Teknolojiyi kullanım durumlarına bakmalıdır. Çocuklarını takip etmelidir." şeklinde konuştu. 

Velilerin çocuklarını takip etmedikleri takdirde bazı olumsuzluklarla karşılaşabileceklerini ifade eden Saylık, "Velilerimiz çocukların arkadaşlıklarına bakmıyor, kiminle geziyor, kiminle oturuyor, kiminle kalkıyor hiç bakmıyor. Velilerimizin çocuklarının ortamlarına dikkat etmeleri gerek. Velilerin çocuklarının teknolojik imkânları nasıl kullandıklarına, özelliklede sosyal paylaşım sitelerini nasıl kullandıklarına dikkat etmeleri gerekir. Çünkü bu tür paylaşım sitelerinin çocuklarımızı çok olumsuz etkilediklerine şahit oluyoruz. Çocuk cep telefonuyla her türlü şeye girebilmektedir, dolayısıyla bu konuda çocuklarına eğilmeli, çocuklarına vakit ayırmalıdırlar. Böyle olduğu takdirde bu ahlaki yozlaşma kalkacaktır." ifadelerini kullandı. 

Velilerin çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırması gerektiğini söyleyen Saylık, "Çocuklarımızın düşünme yetisinin artırılması için kitap okumayı da teşvik etmemiz lazım. Maalesef bugün çocuklarımıza baktığımızda kitap okuma oranının düşük olduğunu görmekteyiz. Öğrencilerimizin bol bol kitap okuması lazımdır. Biz okulda kitap okuma saatleri koyuyoruz, kitap okumaya teşvik ediyoruz, velilerimiz de evde kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için bize destek olmaları gerekiyor, çocuklarını teşvik etmeleri gerekiyor. Hem kendileri okusunlar hem de çocuklarına okutsunlar." dedi.


Saylık son olarak, "Bizim çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Lütfen çocuklarımıza vakit ayıralım, neslimiz çocuklarımızla devam edecek onun için çocuklarımızın üzerinde duralım ve onlarla ilgilenelim." diye konuştu. (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir