• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
İsrailli Komutan İngiltere`de Sorgulandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abluka altındaki Gazze’ye insani yardım malzemesi götürürken 31 Mayıs 2010’da uluslararası sularda İsrail komandolarının saldırısıyla 9 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara saldırısının sorumlularından dönemin İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Marom’un İngiltere’ye girişteki gözaltısını İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, gelişmeleri anlattı.

Marom hakkında Mavi Marmara seferine katılıp yaralanan İngiliz vatandaşı Muhammed Sawalha’nın şikayeti ve 2008 yılındaki Gazze operasyonları nedeniyle yapılan başka şikayetler nedeniyle gözaltının gerçekleştiği bilgisini veren Oruç, “Artık bu saldırıda haklarında dava açılan İsrailliler ne İngiltere’ye ne de dünyanın başka ülkelerine rahat girip çıkamayacaklar. Onlar da İsrail’de bir tür ev hapsi yaşayacak ve Gazze’nin ne hissettiğini anlayabilecekler” diye konuştu.

Türkiye’ye iade edilebilirdi

Hüseyin Oruç, İsrailli eski komutan Marom’a neler sorulduğuna ilişkin net bilgileri olmadığını belirterek, “Bizim açımızdan gözaltının anlamı şu; Türkiye’deki dava ile ilgili konuşulan şey var ‘Yargılanıyorlar ama dünyada bunun karşılığı yok’ diye. Bunun karşılığının olduğunu gösteren en önemli gösterge oldu gözaltı. Türkiye, bir yakalama kararı çıkartmış olup, İngiltere’ye gönderse idi, o isim Türkiye’ye iade edilirdi” dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir