• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
Fransa`da öğrenci ayaklanması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
PARİS- Fransa`nın başkenti Paris`te resmi oturum izni olmayan Kosova asıllı Leonardo (15) isimli kız öğrencinin sınır dışı edilmesiyle Paris`te öğrenci gösterileri başladı.
 
5 gün önce Kosovalı öğrenci, okul gezisindeyken, okul aracı durdurulup arkadaşları ve öğretmenlerinin gözleri önünde polis tarafından gözaltına alınması, oturum izni olmaması gerekçesiyle sınır dışı edildi. Ortaokula giden kız öğrencinin sınır dışı edilmesi olayı Fransa`da öğrencilerin yanı sıra birçok siyasi partilerin ve sendikaların da tepkisini çekti.
 
15 yaşındaki kız öğrencinin gözaltına alınıp sınır dışı edilmesi birçok okulda grev ve gösterilere neden oldu. Bu nedenle geçtiğimiz Perşembe günü Paris içinde ve dışında yaklaşık 30 okulda öğrenciler derslere girmeyip bu olayı protesto etti.
 
Ayrıca Fransa`da sol partinin ve birçok sendikanın (FSU, FCPE) katılımıyla Bastil meydanında gösteriler yapıldı.
 
Dün gösteriler daha da artarak devam etti. Diğer okullara da sıçrayan gösteriler Paris`in birçok okulunda öğrencilerin derslere girmeyip okul önünde gösteriler yaptığı görüldü.
 
Ülke genelinde büyük bir skandal olarak görülen Leonardo adlı kız öğrencinin sınır dışı edilmesini protesto edenler, Fransa İçişler Bakanlığını suçladılar. Birçok siyasi ve sendikanın yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Manuel Valls`ın istifası istendi.
 
Edinilen bilgilere göre, Bastil meydanında büyük kapsamda bir gösteri yapılacağı öğrenildi. (Muhammed Fırat Elçi-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir