• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Yeni yahudi işgal birimleri hızla yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi israil`in 1967 savaşında işgal ettiği topraklardaki yeni işgal birimlerine karşı çıkan ve konuyu takip eden "Barış Şimdi" örgütü, yayınladığı raporda, israil`in, Doğu Kudüs ve Batı Şeria`da yeni Yahudi işgal birimleri inşasını geçen yıla göre önemli oranda artırdığını belirtti. israil`in geçen yıl inşa ettiği 995 Yahudi işgal birimine karşılık bu yılın ocak ayı ile haziran ayları arasında bin 708 yeni Yahudi işgal birimi inşaatı başlattığını kaydeden örgüt, bunlardan 180`inin Batı Şeria tepelerinde rastgele ve ruhsatsız olduğunu ifade etti.

israil radyosu, israil Meclisi (Knesset) Başkanı Yuli-Yoel Edelstein`in, Batı Şeria`nın güneyindeki bir Yahudi işgal birimini ziyaret ettiğini ve ziyaret esnasında, "israil`in Batı Şeria`daki rastgele inşa edilen Yahudi işgal birimlerini yasallaştırma uygulamalarına devam ettiğini" açıkladığını belirtti.

israil, Batı Şeria`daki 420 askeri nokta ve Yahudi işgal birimiyle Batı Şeria`nın yüzde 65`ten fazlasını kendi kontrolünde tutuyor.

israil Başbakanı Binyamin Netanyahu`nun yeni Yahudi işgal birimleri inşasını durdurmayı reddetmesi üzerine Filistin yönetimi barış müzakerelerini Ekim 2010`da durdurmuş, daha sonra ABD`nin aracılığıyla geçen temmuz ayında tekrar başlatmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir