• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmam hatip okullarında kalacak yer sıkıntısı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`da bulunan İmam Hatip okullarına rağbetin fazla olduğunu söyleyen Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mutlu Saylık, velilerin imam hatipleri tercih ettiklerini bundan ötürü öğrencilerin kalacak yer sıkıntısı çektiklerini ve bu sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.
 
Diyarbakır merkez ve ilçelerinde 45 imam hatip okulunun olduğunu söyleyen Saylık, ailelerin imam hatiplere yoğun teveccüh göstermesinden dolayı bu sayının yetersiz kaldığını ve imam hatiplerde okumak isteyen öğrencilerin yurt konusunda sıkıntı çektiklerini belirtti.
 
`Diyarbakır`da kız imam hatip yurdu yok`
Diyarbakır`da okuyan imam hatip öğrencilerinin kalacakları pansiyon ve yurt sayısının yetersiz olmasından dolayı, imam hatip okullarında okuyan kız öğrencilerin sayısının düştüğünü söyleyen Saylık, " Diyarbakır`da kız imam hatip yurdu yok. Erkek imam hatip yurduda bir tanedir oda sonradan dönüştürülen bir yurttur. Yurt eksikliği dolayısıyla Din Öğretim Genel Müdürlüğü geçen seneden itibaren kız imam hatipler açmaya başladı. Şuanda bu sayı ikidir. Halkın bu tür kalacak yeri olan okullara teveccüh ettiğini görmekteyiz. Temennimiz halkın isteğine uygun kız imam hatipleri ve kalacak yurtların sayısının arttırılmasıdır." şeklinde konuştu.
 
Bazı velilerinde kızlarını kalacak yer sıkıntısı olduğundan dolayı okullara gönderemedikleri öğrenildi.
 
Diyarbakır`da merkez ve ilçelerle beraber toplam 16 tane imam hatip lisesinin olduğunu dile getiren Saylık, " 9 tane lise merkezde 7 tanesi ilçelerde olmak üzere toplam 16 İmam Hatip Lisesi mevcuttur. İmam Hatip ortaokullarının sayısı ise 20`dir. Bunların 6`sı Diyarbakır merkezde geriye kalanlar ise ilçelerdedir. Bu imam hatip okulları dışında ayrıca 9 adet ÇPL bünyesinde imam hatip bölümleri bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.
 
Diyarbakır`da imam hatip okullarında yaklaşık 23 bin öğrencinin bulunduğunu belirten Saylık, " 16 imam hatip lisesinde 17 bin 3 yüz 94 civarında öğrencimiz var. 20 ortaokulumuzda da 4 bin 5 yüz 90 öğrencimiz okumaktadır. ÇPL bünyesinde de bine yakın öğrencimiz mevcuttur." dedi. (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir