• DOLAR 32.211
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2473.698
  • ...
Siyonistlerden bir katliam daha: Çok sayıda şehit var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilal Hikmet Yeşilbudak

Edinilen bilgiye göre, işgal ordusunun, Gazze kentinin batısındaki Ebu Husayra Caddesi'nde et-Terturi ailesine ait evi hedef alması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 5 Filistinli şehit oldu.

Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde, siyonist savaş uçaklarının Hicazi ailesine ait evi bombalaması sonucu 2 Filistinli kadın şehit oldu, yaralanan ve enkaz altında kalanlar var.

Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah kentinin doğusundaki Cenine Mahallesi'nde, işgal savaş uçaklarının "Hatib" ailesine ait evi hedef alması nedeniyle en az 4 Filistinli şehit oldu, birçoğu da yaralandı.

İşgal ordusunun, Refah'ın merkezindeki Şabura Mülteci Kampı'nda yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı "Havacat" ailesine ait evi bombalaması sonucu 6 Filistinli şehit oldu.

Refah'ta siyonist ordusunun, "Ebu Taha" ailesine ait evi hedef alması sonucu 5 Filistinli şehit oldu.

İşgal ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

Siyonist israilin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği vahşi saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 454 Filistinli şehit oldu, 77 bin 575 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce cenaze olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir