• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...
Ateşkeste son durum: Birkaç gün içinde...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas hareketinden bir lider Al-Mayadeen'e müzakerelerle ilgili, ''Hareketin İsrail'in tepkisine birkaç gün içinde yanıt vermesi bekleniyor'' dedi.

Katar’da bulunan Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya yaptığı açıklamada, Hamas'ın 2 hafta önce sunduğu ateşkes ve esir takasını içeren teklife işgal rejiminden  yanıt aldıklarını ve bunu inceleyeceklerini duyurdu. El-Hayya, “Hamas, 13 Nisan'da Mısırlı ve Katarlı arabuluculara ilettiği öneriye Siyonist işgalcilerin resmi yanıtını bugün aldı” ifadelerini kullanmıştı. 

Hamas Hareketinden dün yapılan yazılı açıklamada, “Halkımızın isteklerine ve haklarına gerçekten hitap eden her türlü öneriyi değerlendirmeye istekli olduğumuzu yineliyoruz. Bunlar arasında sürdürülebilir bir ateşkes, işgal  güçlerinin tamamen geri çekilmesi, yerinden edilenlerin Gazze'deki evlerine şartsız dönüşü, kapsamlı yeniden inşa çabaları, ablukanın sona ermesi ve temel insani yardımın sağlanması yer alıyor. Ayrıca kendi geleceğini tayin etme ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir devletin kurulması da dahil olmak üzere Filistin halkının meşru haklarını güvence altına alma arayışımızın bir parçası olarak anlamlı bir mahkum değişim anlaşmasına doğru ilerlemenin önemini vurguluyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir